Tälle sivulle on koottu pieni valikoima hyödyllisiä työkaluja ja julkaisuja globaalikasvatusta tekeville. Kattavan valikoiman kansainvälistä tarjontaa löytää Concorden verkkokirjastosta.

Kepan julkaisut

Kepa tuottaa maksuttomia julkaisuja, jotka on tarkoitettu työkaluiksi globaalikasvatusta tekeville. Julkaisuja voi tulostaa tarpeiden mukaan pdf-tiedostoista tai tilata pienissä määrissä painetussa muodossa osoitteesta: globaalikasvatusatkepa [dot] fi. Ota Kepaan yhteyttä, jos sinulla on hyvä idea aiheesta, josta tarvitsisit täsmätietoa tai koulutusta.

Vinkkejä globaalikasvatuksen suunnitteluun

Menetelmiä sujuvaan yhteistoimintaan

Toimintaideoita tapahtumiin

Järjestöjen yhteiset julkaisut

Enhancing Southern Voices in Global Education

Oppaassa pohditaan keinoja vahvistaa kehitysmaiden ihmisten omaa ääntä globaalikasvatuksessa eettisesti ja esitellään kiinnostavia esimerkkejä järjestökentältä.

Laatua kehittämään

Oppaassa esitelty laatukriteeristö on globaalikasvatusta toteuttavien kansalaisjärjestöjen yhteinen kouluvierailutoiminnan kehittämisen väline, jonka tarkoituksena on varmistaa toiminnan laadukkuus sen kaikilla osa-alueilla.

Kylässä koulussa

Opas sisältää vinkkejä siihen, kuinka järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyö saadaan sujumaan mahdollisimman hyvin.

Kuvien ja viestien käyttöopas

Millaista on ihmisoikeuksia kunnioittava ja asianmukainen kuvien käyttö globaalikasvatuksessa? Irlantilaisen Dochas-järjestön julkaisema opas antaa vinkkejä. Oppaan on suomentanut Kehys ry.

Puheenvuoroja ja katsauksia globaalikasvatuksesta

Kehityspoliittinen kansalaisyhteiskuntalinjaus

Ulkoasiainministeriön Kehityspoliittinen kansalaisyhteiskuntalinjaus (2010) määrittelee politiikkaa suhteessa kansalaisjärjestöihin sekä järjestöjen roolia kehitysyhteistyön ja globaalikasvatuksen toteuttajina.

Opetusministeriön julkaisuja

Opetusministeriön Kasvaminen maailmanlaajuiseen vastuuseen -hankkeen julkaisut kokoavat yhteiskunnan eri alojen toimijoiden näkemyksiä ja ajatuksia globaalista vastuusta ja siihen kasvamisesta.

Globaalikasvatuksen pedagogiikkaa

Ulkoasiainministeriön julkaisema globaalikasvatuksen käsikirja.

Kehityskasvatuksen vaikuttavuus

Brittiläisen Development Education Associationin (DEA) Measuring Effectiveness in Development Education -julkaisusta löydät tietoa siitä kuinka globaalikasvatustyön vaikuttavuutta voi mitata.

Advocacy toolkit

Eurooppalaisen DEEEP-hankkeen työkalupakki tarjoaa käytännön välineitä vaikuttamistoiminnan suunnitteluun sekä argumentteja globaalikasvatuksen ja poliittisen vaikuttamisen tueksi.

Eurooppalainen kehityskasvatuksen konsensus

EU hyväksyi vuonna 2007 kehityskasvatuksen konsensuksen, jonka tarkoituksena on edistää kehityskasvatusta ja tukea kansallisten kansainvälisyyskasvatusstrategioiden laatimisesta.