Kepa tuo Maailma kylässä -festivaalille kiinnostavimmat keskustelut globaalista oikeudenmukaisuudesta. Tule kuulolle ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kepatalks.

Katso alta aikataulut ja linkit tarkempiin ohjelmakuvauksiin.

Maailma kylässä -festivaalin pääjärjestäjän Kepan osastolla voit myös keskustella ajankohtaisista kehitysteemoista asiantuntijoiden kanssa.

Osallistu festivaalin aikana keskusteluun Twitterissä tunnisteella #kepatalks ja olet mukana huikeiden palkintojen arvonnassa. Voittajiin otetaan yhteyttä festivaalin jälkeisellä viikolla.

Nähdään festareilla!

Kepa talks: Energia ja talous -päättäjäpaneeli

La 28.5.2016 14.45–15.45 Mekong-lava

Vuosisadan suuri haaste on, miten luoda hyvinvointia kaikille tuhoamatta ilmastoa. Millainen talouspolitiikka rakentaisi oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa? Globaalit haasteet tuntuvat myös Suomessa. Mitä ratkaisuja päättäjillä on?

Puolueiden puheenjohtajat Antti Rinne (sd.), Ville Niinistö (vihr.) ja Sari Essayah (kd.) sekä kansanedustajat Li Andersson (vas.), Aila Paloniemi (kesk.), Saara-Sofia Sirén (kok.) ja Veera Ruoho (ps.) keskustelevat kestävää kulutusta ja tuotantoa sekä uudenaikaista energiaa koskevista YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Haastajina Kepan asiantuntijat.
Kepa talks: Mitä kuuluu Kambodzaan?

La 28.5.2016 14.00–14.40 Taiga-lava

Kambodza kehittyy valtavaa vauhtia köyhästä kehitysmaasta kohti keskitulon maata, jonka luonnonrikkauksista moni toivoo hyötyvänsä. Talouskasvu ei kuitenkaan takaa kansalaisyhteiskunnan vapautta.

Soeung Saroeun kansalaisjärjestö CCC:stä (Cooperation Committee for Cambodia) kertoo maan viimeaikaisesta kehityksestä ja kansalaisyhteiskunnan haasteista. Rea Konttinen kertoo Abilis-säätiön työstä kaikkein heikoimmassa asemassa olevien vammaisten ihmisten tukemiseksi Kambodzassa. Haastattelijana pitkään alueella työskennellyt Nora Lindström. Ohjelmanumeron kieli on englanti, ei tulkkausta.
Kepa talks: Onko yritysyhteistyöstä kestävän kehityksen kirittäjäksi?

La 28.5.2016 14.40–15.20 Taiga-lava

Suomen uusi kehityspoliittinen selonteko kannustaa suomalaisia kansalaisjärjestöjä ja yrityksiä tekemään yhteistyötä kehitysmaissa. Kehitysvaikutusten ja kaupallisen liiketoiminnan yhteen sovittaminen ei kuitenkaan ole saumatonta, ja haasteita riittää vielä.

Aiheesta keskustelevat muun muassa ulkoministeriön kauppa- ja kehityssuurlähettiläs Sinikka Antila, Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi sekä Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Milloin: 
28.5.2016 | 11.00
Paikkakunta: 
Helsinki
Tapahtumatyyppi: 

Jaa sosiaalisessa mediassa