Koulutuksessa käsitellään yhdenvertaisuutta nuorisotyössä erityisesti maahanmuuttajanuorten näkökulmasta. Koulutus perustuu Plan Suomen Muuttajat- ja Matkalla-hankkeissa, sekä vihapuheen vastaisessa työssä kehitettyihin toimintamalleihin ja materiaaleihin ja se sisältää myös toiminnan kehittämiseen tähtäävää työskentelyä.

Osa koulutusta toteutetaan kahdessa rinnakkaisessa työpajassa, joiden välillä osallistujat voivat valita. Pajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kouluttajina toimivat Planin ja Allianssin asiantuntijat.

Koulutus järjestetään Plan Suomen ja Allianssin yhteistyönä ja se on tarkoitettu kaikille nuoria maahanmuuttajia nuorisotyön ja -toiminnan piirissä kohtaaville. Koulutus on osallistujille maksuton ja siihen kuuluu iltapäiväkahvi.

Ilmoittaudu mukaan Allianssin sivuilla ilmoittautumislomakkeella viimeistään maanantaina 16.10. Saat ilmoittautumislinkin työpajoihin ilmoittautumisen päätyttyä.

Lisätietoja: asiantuntija Laura Heinonen, laura [dot] heinonenatalli [dot] fi, 044 416 5235

Työpajavaihtoehdot:

  1. Planin maahanmuuttajahankkeissa kehitettyihin malleihin perustuvassa työpajassa pohditaan, mitä esteitä tai haasteita maahanmuuttajanuorten osallistumiselle on ja tutustutaan hankkeissa kehitettyihin ratkaisuihin maahanmuuttajanuorten osallisuuden ja aktiivisen kansalaisuuden lisäämiseksi.
  2. Vihapuheesta dialogiin -työpajassa opitaan toiminnallisia menetelmiä, joiden avulla vihapuhetta voi käsitellä nuorten kanssa. Työpajassa opit, mitä eroa on vihapuheella ja vihaisella puheella, ja miten vihapuheeseen luodaan ratkaisuja yhdessä nuorten kanssa.

Allianssi-talo sijaitsee Helsingin Itä-Pasilassa osoitteessa Asemapäällikönkatu 1. Paikalle on kävelymatka Pasilan asemalta ja lähelle pääsee mm. raitiovaunuilla 1A, 7A ja 9 sekä monilla busseilla.

Talolle on esteetön kulku pyörätuolilla. Koulutustilat ovat sisääntulokerroksessa, josta löytyy myös esteetön wc. Mikäli toivot lisätietoa esteettömyydestä tai muista järjestelyistä, niin olethan yhteydessä!

Milloin: 
26.10.2017 | 10.30
Paikkakunta: 
Helsinki
Tapahtumatyyppi: 

Jaa sosiaalisessa mediassa