Vikes-säätiö ylpeänä esittää dokumenttielokuvan "Raghu Rai – An Unframed Portrait". Elokuva on ohjaaja Avani Rain tutkimus isästään, Intian kuuluisimmasta valokuvaajasta ja kuvajournalistista Raghu Raista. Iikka Vehkalahden tuottama elokuva saa ensi-iltansa Hollannissa arvostetulla IDFA-festivaaleilla 18. marraskuuta.

Raghu Raita, s. 1942, kutsutaan Intian valokuvauksen isäksi. Hän on kuvannut maataan yli 50 vuoden ajan ja julkaissut useita kirjoja. Hän on ansioitunut katuvalokuvaaja, mutta on kuvannut myös esimerkiksi Dalai lamaa, Äiti Teresaa ja Bhopalin kemikaalionnettomuutta.

Rai on ollut merkittävän Magnum Photos -kuvatoimiston jäsen vuodesta 1977 ja Magnumin perustajan Henri Cartier-Bressonin suojatti. Hän on toiminut World Press Photo -kilpailun tuomaristossa kolmesti.

”Not only does the film touch upon the tender relationship between the father and daughter but portrays a lesser known side of India's most acclaimed photojournalist, whose career spans over 50 years.” – Designfabric.in

Ohjaajan omin sanoin:

”Pienen linnun oli lähdettävä pesästään, ja kun eron hetki läheni, hänen sydämensä värisi ja vajosi alamaihin, eikä lintu tiennyt miksi. Niin hän kuitenkin vaelsi kaukaiseen maahan ja ajatteli isäänsä usein. Isä oli opettanut hänet lentämään, mutta ihan ensin isä oli opettanut hänelle sulkapeitteen salat.”

”Enemmän kuin mitään muuta, tämä on kurkistus Raghu Rain elämään, tuohon legendaariseen valokuvaajaan, joka eli Intian parhaiden ja rankimpien aikojen läpi, ja piti elossa hetket, jotka edelleen saavat meidät nöyrtymään. Raghu Rain, jolla on jalat tiukasti maassa ja joka on rehellinen, hyvä mies – ja onneksi myös minun isäni.”

Lisätietoja:

Ennen elokuvaa keskustellaan lyhyesti Raghu Rain merkityksestä Intiassa sekä valokuvien voimasta yleisesti.

Elokuvaillan avaa myanmarilainen lyhytelokuva Sugar & Spice, Mi Mi Lwinin 15-minuuttinen palkittu dokumentti, jossa hänen vanhempansa keskustelevat elämästä maaseudulla, rahasta, työstä ja siitä kannattaako lukeminen aina.

  • Liput: 10€
  • Ovet auki ja lipunmyynti paikan päällä klo 18, show time 18.30.
  • Lippuja saa ostettua myös ennakkoon Vikesin nettisivuilta.
  • Lipputulot käytetään Viestintä ja kehitys -säätiön työhön kehitysmaissa.
Milloin: 
11.12.2017 | 16.00
Paikkakunta: 
Helsinki
Tapahtumatyyppi: 

Jaa sosiaalisessa mediassa