Kepan ja kansalaisjärjestöjen ”Suomi ja Agenda 2030 – Kansalaisjärjestöjen seurantaraportti” on vaikuttamistyön väline, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa kestävän kehityksen tilasta Suomessa ja ennen kaikkea tarjoaa vinkkejä ja suosituksia päätöksentekijöillemme. Tänä vuonna julkaistu raportin ensimmäinen osa sai hyvin huomiota ja se toimitettiin mm. kaikille kansanedustajille. Raportti julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi, joten siitä on iloa myös kansainvälisessä yhteistyössä.
 
Raportin toista osaa työstetään tänä syksynä ja se sisältää myös kestävän kehityksen tavoitteen 6 (puhdas vesi ja sanitaatio). Käymäläseura Huussi ry on ottanut vastuukseen tavoitteen 6 tarkastelun raportissa. Raportin työstämiseksi yhdistys järjestää työpajan maailman käymäläpäivänä 19.11. ennen yhdistyksen vuosikokousta alkaen klo 14.

Kutakin tavoitetta käsitellään raportissa kolme sivun verran siten, että paikallisesta, kansallisesta ja globaalista tasosta kustakin on yksi sivu. Kullakin sivulla on seuraavat osiot: (1) mikä on tilanne nyt, (2) mitä kohti tulisi olla menossa ja (3) konkreettiset vinkit, mitä Suomen tulee tehdä.

Tule siis käymäläpäivänä kuuntelemaan lisää Agenda2030- vesitavoitteesta sekä keskustelemaan ja osallistumaan tämän tärkeän raportin työstämiseen! Jotta raporttiin saadaan kattava katsaus vesi- ja sanitaatiotilanteesta meiltä ja maailmalta, upeata olisi, jos saisimme työpajaan osallistujia kaikkien tasojen toimijoista (paikallinen, kansallinen ja globaali) niin kunnalliselta, yksityiseltä kuin kolmannelta sektoriltakin. Jokaisen panos on yhtä tärkeä, joten olet toki tervetullut mukaan, vaikka sinulla ei olisikaan kokemusta aiheesta tai alalta, vaan olet kiinnostunut asiasta yksittäisen kansalaisen näkökulmasta.

Työpajan alustajana toimii yhdistyksen projektipäällikkö Sari Huuhtanen, joka tuo kokoukseen myös terveisiä Brasilian ja Kiinan matkoiltaan.

Tutustu kestävän kehityksen tavoitteisiin ja työpajan taustamateriaaliin Käymäläseura Huussi ry:n nettisivuilta.

Työpaja on osa yhdistyksen ”Vedellä ja sanitaatiolla kestävää kehitystä”-hanketta, jota on tuettu ulkoministeriön viestintä ja globaalikasvatus-rahoituksesta.

Tarjoamme myös hyvää purtavaa ja kahvetta! Tarjoiluita varten toivomme ilmoittautumisia työpajaan 17.11. mennessä toimistoathuussi [dot] net tai 050-301 2539.

Saapumisohjeet:

Lähin parkkipaikka Mäkikadun päässä, Pispalan kirkkoa vastapäätä. Bussit 8, 11, 15, 17, 20, 26, 29, 35, 70, 71, 72, 81 kulkevat Pispalan valtatietä Tampereen Keskustorilta länteen. Lähimmät pysäkit Haulitornin (Ahjolan pysäkki) ja Pizpalan grillin kohdalla (Pispalan torin pysäkki).

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan tarkemmin Käymäläseura Huussi ry:n toimintaan, niin työpajan jälkeen sinulla on mahdollisuus osallistua yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen.

Milloin: 
19.11.2017 | 12.00
Paikkakunta: 
Tampere
Tapahtumatyyppi: 

Jaa sosiaalisessa mediassa