IBM:n järjestöpäivä

Paikkakunta
Helsinki
Milloin
7.12.2017
Tapahtuman kuvaus

Tule kertomaan järjestösi vapaaehtoistyömahdollisuuksista IBM:n järjestöpäivään!

Järjestämme IBM:n toimistolla järjestöpäivän 7.12. klo 10.30-13.00. Nyt teidän järjestöllänne on tilaisuus pystyttää oma pisteenne tapahtumaan ja esitellä toimintaanne kiinnostuneille IBMläisille.

Tuemme IBM:llä vapaaehtoistöiden tekemistä ja haluammekin tapahtuman myötä lisätä tietoisuutta erilaisista vapaaehtoistyömahdollisuuksista sekä innostaa lisää IBMläisiä toimimaan järjestöissä.

Mikäli innostuit tulemaan tapahtumaan esittelemään järjestöäsi ja sen tarjoamia vapaaehtoistyömahdollisuuksia, ilmoittaudu viimeistään 23.11. Maria Eilolalle sähköpostiin maria [dot] eilolaatibm [dot] com. Paikkoja on rajoitetusti! Tapahtumaan osallistuminen on kaikille täysin maksutonta.

Mitä: Järjestöpäivä vapaaehtoistyömahdollisuuksista

Missä: IBM:n toimisto, Laajalahdentie 23, Helsinki. Katso sijainti kartalla.

Pysäköinti: Tietokuja 2, Helsinki

Aika: 7.12. klo 10.30-13.00

Tapahtumatyyppi

Kansallinen lapsen oikeuksien päivä ja lastenviikko

Milloin
19.11.2017
Tapahtuman kuvaus

Kansallista lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta, minkä kunniaksi suomalaiset lapsijärjestöt juhlivat yhdessä lapsen oikeuksia. Lastenviikolla 20-26.11.2017 järjestetään erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja pop up- tyylisiä tapahtumia ja tempauksia ympäri Suomen sekä kampanjoidaan sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoja löytyy

#harrastan haaste

Isolle yleisölle suunnattuun #harrastan - kuvahaasteeseen voi osallistua Instassa. Kisassa on mahtavat palkinnot.

Lisätietoja kisasta löytyy Lastenviikon nettisivulta.

Kisa on alkanut tiistaina 14.11. ja jatkuu marraskuun loppuun.

Materiaalipaketti ohjaajille

Lastenviikon materiaaleista (nettisivuilta) löytyy kaikille ohjaajille tehty materiaalipaketti, joka on kaikkien hyödynnettävissä.

Tapahtumatyyppi

YK:n päivän tilaisuudet

Paikkakunta
Helsinki
Milloin
24.10.2017
Tapahtuman kuvaus

Tervetuloa mukaan YK:n päivän tilaisuuksiin!

YK:n päivän 24.10. paneelikeskustelu: Kestävän kehityksen tavoitteet – miten saamme kaikki mukaan?

Vuonna 2015 YK:n jäsenmaat sitoutuivat 17 kestävän kehityksen tavoitteeseen, joiden johdolla tähtäämme ekologisesti, taloudellisesti sekä sosiaalisesti kestävään maailmaan. Agenda 2030:n sisältämät tavoitteet ovat universaaleja – eli ne koskevat kaikkia maailman maita ja kuuluvat meille kaikille: valtioille, kunnille, kouluille, yrityksille, sinulle ja minulle.

Nämä tavoitteet pitäisi toteuttaa vuoteen 2030 mennessä, ja niiden toteutumista seurataan vuosittain YK:ssa. Miten saamme kaikki mukaan toteuttamaan kestävän kehityksen tavoitteita? Miten yhteiset tavoitteet muutetaan yhdessä kestäviksi tuloksiksi?

YK:n päivän paneelissa keskustelemassa muun muassa presidentti Tarja Halonen, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen, Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman, WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder, Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n maajohtaja Timo Vuori ja Suomen YK-liiton varapuheenjohtaja Tytti Tuppurainen. Tilaisuuden juontaa toimittaja Kari Lumikero.

Tilaisuudessa julkaistaan myös Tammen “Kirjava käsikirja kestävästä kehityksestä” – jonka kirjoittamiseen monet panelisteista ovat osallistuneet. Paneelin jälkeen avataan YK-liiton YK:n ystävät-verkosto.

Paneelikeskustelun järjestävät: Suomen YK-liitto ja Kustannusosakeyhtiö Tammi. Paneelikeskustelu ja YK:n ystävät -verkoston julkistamistilaisuus on suomenkielinen.

WIDER Annual Lecture 21: Measuring global progress towards zero poverty and the SDGs

Professor Sabina Alkire, Director of the Oxford Poverty and Human Development Initiative (OPHI), will give the 2017 WIDER Annual Lecture during which she will discuss implications of using the Global Multidimensional Poverty Index (MPI) and other poverty measures for achieving the United Nations 2030 Agenda for Sustainable Development, particularly Sustainable Development Goal 1 — to end poverty in all its forms everywhere.

The Global MPI goes beyond the traditional focus on income and growth in measuring poverty to capture multiple deprivations experienced by poor people around the world. It is unique in its ability to show not only who is poor but how they are poor, in terms of living standards, education, and health. The Global MPI is a headline indicator of acute multidimensional poverty that can be compared directly across countries. All of the indicators used for constructing the Global MPI have been mapped in relation to SDGs, which means that the MPI acts as a barometer of poverty-related SDG attainments. The MPI allows countries to identify gaps in policy and thus target the most vulnerable populations — whether they are divided along, ethnic, gender, or generational lines — for relevant interventions.

More information about the lecture.

Widerin vuosiluennon järjestää: YK-yliopiston kehitystaloustieteen tutkimuslaitos UNU-Wider

Ohjelma

 • 12.30–13.00 Rekisteröityminen
 • 13.00–14.30 Paneelikeskustelu: Kestävän kehityksen tavoitteet – miten saamme kaikki mukaan? (suomeksi)
 • 14.30–15.30 Kahvitarjoilu ja YK:n ystävät -verkoston sekä vuoden YK:n ystävän julkistaminen (suomeksi) Pelkästään luennolle tulevien rekisteröityminen alkaa kello 15.00.
 • 15.30–17.30 WIDER Annual Lecture 21: Measuring global progress towards zero poverty and the SDGs (englanniksi)
 • 17.30–18.30 Vastaanotto

Rekisteröityminen UNU-WIDER -sivujen kautta. Voit myös rekisteröityä vain toiseen osaan tilaisuutta.

Tapahtumatyyppi

Menestyvät järjestöt -teema-aamu: Onnistuneen kampanjan ABC

Paikkakunta
Helsinki
Milloin
14.11.2017
Tapahtuman kuvaus

Onnistunut kampanja ei ole vain kampanja vaan luonteva osa järjestön ympärivuotista vaikuttamisviestintää. Kampanja herättää ajattelemaan ja innostaa toimimaan. Se houkuttelee yhteistyökumppaneita mukaan ja näkyy laajalti, pienelläkin budjetilla.

Onnistunut kampanja nostaa koko järjestön profiilia ja vaikuttavuutta; se räväyttää järjestön vaikuttamisteemat hetkeksi kaikkien silmille. Tule oppimaan mitä siihen vaaditaan.

Koulutuksessamme käymme läpi:

 • onnistuneen kampanjan kulmakivet: kuinka kampanja erottuu infohälyn massasta?
 • kampanjan suunnittelun eri vaiheet
 • miten jalkautat kampanjan ja saat kaikki puhaltamaan yhteen hiileen
 • kuinka saat kampanjan teemoille näkyvyyttä myös perinteisessä mediassa

Kouluttajina ovat Radical Soulin Salla Saarinen ja Communikén Heidi Korva. Case-esimerkkinä avataan Ihmisoikeusliiton Stop – Päätepysäkki syrjinnälle -kampanja, jonka synnystä, tekemisestä ja kasvamisesta kertoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila.

Hinta:

 • 190 e (+ alv. 24 %)
 • 90 e (+ alv. 24 %) niille, jotka ovat ostaneet lipun Menestyvät järjestöt -päätapahtumaan.

Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeella.

Huom! Jos olet ostanut lipun helmikuun 2018 Menestyvät järjestöt -tapahtumaan, saat koulutuksesta 100 euron alennukseen ja pääset mukaan hintaan 90 e (+ alv.). Lipun voi ostaa päätapahtumaan Menestyvät järjestöt -tapahtuman nettisivuilta.

Tämä koulutus on Menestyvät järjestöt -teema-aamu. Teema-aamut ovat helmikuun Menestyvät järjestöt -tapahtuman "pikkusisaria", joilla pureudumme aina yhteen aiheeseen kerrallaan. Syksyn toisessa teema-aamussa 14.12. aiheena on, kuinka järjestö viestii yhteiskunnallisen vaikuttavuutensa tehokkaasti.

 

Tapahtumatyyppi

Somalialainen ilta

Paikkakunta
Helsinki
Milloin
26.10.2017
Tapahtuman kuvaus

Suomen Somalia-verkoston jokavuotinen hyväntekeväisyystapahtuma Somalialainen ilta järjestetään tänä vuonna kulttuuriareena Gloriassa torstaina 26.10. klo 17-22.

Illan aikana syömme yhdessä perinteeksi muodostuneen somalialaisen illallisen ja meille esiintyy vakuuttava liuta nuoria helsinkiläisiä artisteja. Lisäksi pääset ottamaan oman kuvasi somalistyle ja tutustumaan valokuvanäyttelyyn, jossa esitellään verkoston toimintaa hankealueillamme Somaliassa ja Afrikan sarvessa. Ilta huipentuu arpajaisiin, johon illan yhteistyöyritykset ovat lahjoittaneet upeita palkintoja.

Varaa paikkasi täyttämällä ilmoittautumislomake 19.10. mennessä nettisivuillamme ja maksamalla illallinen verkoston tilille Danske Bank FI77 8000 2710 2443 68 (viestiin ”Somalialainen Ilta” ja ilmoittautuneiden nimet).

Lipun hinta on 20€, mutta voit halutessasi tukea työtämme ostamalla tukilipun hintaan 30€ tai 50€. Kaikki tuotot menevät verkoston ja sen jäsenjärjestöjen aavikoitumisen vastaiseen taisteluun sekä äitiys- ja lapsiterveyden parantamiseen Somaliassa ja Afrikan sarvessa.

Illan aikana meille esiintyy

Hassan Maikal

Rap-artisti ja tubettaja Hassan Maikal löi itsensä läpi Maan tavalla -kappaleellaan. Monipuolinen artisti osaakin tarvittaessa myös ottaa kantaa ja avautua musiikillaan yhteiskunnan ongelmakohdista vaikka yhden asian ajajaksi nuori mies ei profiloidukaan.

AK

Katu-uskottava ja hypetetty hip hop/r&b-duo on ollut suuressa nousujohteessa ja päässyt esiintymään jopa kymmentuhatpäiselle yleisölle. Tainee ja Donatella piristävät Suomen hip hop -kulttuuria omalla vahvalla otteellaan.

Awees Shaambi

Pääsemme nauttimaan myös Somalin kielisestä esityksestä ja letkeistä rytmeistä kun meille esiintyy valloittava Awees Shaambi.

Kutsua saa levittää. Lämpimästi tervetuloa mukaan unohtumattomaan iltaan!

Agenda 2030 ja kestävä kehitys omassa opetuksessa

Paikkakunta
Jyväskylä
Milloin
25.11.2017
Tapahtuman kuvaus

Koulu maailmaa muuttamaan -hanke on kouluttamassa kestävästä kehityksestä Jyväskylän KEOS 2017 -foorumilla, luentosalissa 3 klo 9-10. Lue lisää tapahtumasta ja katso ohjelma KEOS 2017 -sivustolta.

Sanoista tekoihin: Agenda 2030 ja kestävä kehitys omassa opetuksessa

Miten YK:n kestävän kehityksen tavoitteet liittyvät opetukseen ja koulun arkeen? Mitä on kestävä elämäntapa? Miksi köyhyys ja ihmisten välinen epätasa-arvo pitäisi poistaa maailmasta? Miten minä voin vaikuttaa?

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (Agenda 2030) auttavat hahmottamaan lähivuosien kaikkien elämään vaikuttavia haasteita ja näkökulmia. Koulutuksessa tutustutaan maailmankansalaisen taitoihin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin toiminnallisesti sekä pohditaan, miten ne liittyvät koulussa käsiteltäviin tosielämän ilmiöihin. Kaikkea koulutuksessa opittua tietoa ja harjoitteita sekä järjestöjen tuottamia monipuolisia (myös digitaalisia) materiaaleja voi hyödyntää yhdessä oppilaiden ja muiden opettajien kanssa, päämääränä oikeudenmukainen ja kestävä tulevaisuus.

Koulutuksesta vastaavat Eettisen kaupan puolesta (Eetti) ry ja Suomen YK-liitto ja se on osa Koulu maailmaa muuttamaan -täydennyskoulutushanketta.

Aika: La 25.11. klo 9.00-10.00.
Paikka: Jyväskylän Paviljonki, kokoustila 3
Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä

Yhteyshenkilö
Yhteyshenkilön nimi
Hannu Niemelä
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
hannu [dot] niemela [at] kepa [dot] fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero
+358 50 317 6744

Helsinki Pride kutsuu talkoisiin!

Paikkakunta
Helsinki
Milloin
25.6.2017
Tapahtuman kuvaus

Helsinki Pride -viikon talkoolaishaku on nyt auki ja tarjolla on innostavia sekä monipuolisia tehtäviä koko juhannuksen jälkeiselle viikolle 26.6. - 2.7.2017.

Helsinki Pride on HeSeta ry:n vuosittain järjestämä seksuaali-¬ ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko, joka toteutetaan pääasiassa vapaaehtoisvoimin.

Aiempaa kokemusta tapahtumatyöstä ei suurimmassa osassa tehtäviä tarvita, tarjolla on siis mahdollisuus oppia uutta mahtavassa seurassa. Jo muutamankin tunnin työpanoksesta on apua!

Tehtäviä mm. Pride Housessa Kaapelilla, Infopisteessä keskustassa, Kulkueessa, Puistojuhlassa, useissa iltabileissä, Nuorten Pridessä, valo- ja videokuvauksen, jäsen- ja varainhankinnan sekä monen muun kivan homman parissa kaikille 18 vuotta täyttäneille.

Täytä ja lähetä talkoolaishakulomake linkin takaa, niin otamme sinuun yhteyttä lähempänä Pride-viikkoa. Tämän vuoden Helsinki Priden teemoina ovat vapaus ja vastuu.

Tule mukaan toteuttamaan kesän ykköstapahtumaa, Helsinki Pridea!

Linkki hakulomakkeeseen

Everybody is needed! If you want to join us and do volunteer work at Helsinki Pride -week (26.6. - 2.7.2017) and need info in English, please send email to talkoolaisetathelsinkipride [dot] fi with short introduction of yourself and the days / times you would be available to volunteer and help us.

Tapahtumatyyppi

Capoeira-viikonloppu Helinä Rautavaaran museon uusissa tiloissa

Paikkakunta
Espoo
Milloin
24.3.2017
Tapahtuman kuvaus

Capoeira-esityksiä, dokumenttielokuva ja työpajoja tarjolla museon uusissa tiloissa.

Perjantaina 24.3. kello 16-18 Mestre Cobra Mansan ja FICA Helsingin capoeira-roda eli esitys. Kello 18-20 museon kokoelmanäyttelyn avajaiset

Lauantaina 25.3. kello 17-19.30 Palkittu dokumenttielokuva ”Body Games – Capoeira and Ancestry”. Esittelijöinä tekijät Mestre Cobra Mansa ja professori Matthias Röhrig Assunção Essexin yliopistosta. Englanninkielinen tekstitys. Esityksen jälkeen on keskustelutilaisuus.


Sunnuntaina 26.3. Capoeira Capital Mestre Samaran ja Mestre Garrinchan kanssa.
Kello 12 capoeira-esitys.
Kello 12.30-13.15 lasten avoin capoeira-paja. Tervetuloa mukaan! Pue yllesi sisäliikuntavaatteet.
Kello 13.30-14.45 lasten batizado-seremonia

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Helinä Rautavaaran museo, Ahertajankuja 4, Espoo. Avoinna ti 11-18, ke 11-19, to 11-18, pe 11-19, la-su 11-17. 

Lisätietoja:

Ilona Niinikangas
Museolehtori/ Educational Curator
ilona [dot] niinkangasathelinamuseo [dot] fi
+ 358 (09) 816 31433

Helinä Rautavaaran museo
Ahertajankuja 4, Espoo
PL 6667,  02070 Espoon kaupunki
http://www.helinamuseo.fi

Näyttelyssä: Phuranengo drom, vanhojen tie 6.8.2017 asti

Yhteyshenkilö
Yhteyshenkilön nimi
Ilona Niinikangas
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
ilona [dot] niinkangas [at] helinamuseo [dot] fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero
+ 358 (09) 816 31433

Suomen sosiaalifoorumi

Paikkakunta
Helsinki
Milloin
1.4.2017
Tapahtuman kuvaus

Tänä vuonna Suomen sosiaalifoorumissa etsitään rohkeita ratkaisuja. Sosiaalifoorumi kokoaa yhteen erilaiset yhteiskunnalliset liikkeet ja verkostot. Se herättää keskustelua ajankohtaisista globaaleista ja paikallisista yhteiskunnallisista aiheista.

Yhteiskunnallinen tilanne vaatii rohkeita ratkaisuja: kehitysyhteistyövaroja käytetään kansalaisyhteiskuntien tukemisen sijaan verosuunnitteluun, pienituloisille on tarjolla porkkanan sijaan pelkkää keppiä ja julkisen keskustelun täyttää vaihtoehdottomuuden retoriikka. Kansalaisjärjestöt ja yhteiskunnalliset liikkeet yhteen kokoava Sosiaalifoorumi tarjoaa vastavoiman apatialle ja välinpitämättömyydelle.

Tänä vuonna sosiaalifoorumin teemoja ovat:

 • "Yhdessä” (Rauha, solidaarisuus ja oikeudenmukaisuus)
 • “Media ja manipulointi” (Julkisuus, tiedon levitys ja  sananvapaus)
 • ”Talouden ylivallasta todelliseen demokratiaan” (Työ, talous ja valta)
 • ”Oikeudenmukaisuutta rajallisella maapallolla” (Ympäristö, ilmasto ja
 • luonnonvarat)
 • ”Yhdenvertaisuutta!” (oikeudenmukaisuus, julkiset palvelut ja valinnanvapaus )

Kallion seudun täyttää 1.4. noin neljäkymmentä kiinnostavaa työpajaa ja seminaaria yli 80 järjestön, liikkeen ja muun ryhmän voimin. Koko ohjelma: http://www.sosiaalifoorumi.fi/ohjelma/ Seuraa myös: https://www.facebook.com/sosiaalifoorumi/

Sosiaalifoorumia suunnitellaan säännöllisissä yleiskokouksissa, joihin on jokaisella avoin pääsy. Seuraava yleiskokous suuntaa jo katseensa tulevaan, ja se pidetään Helsingissä 27.4. klo 17.30. Tervetuloa!

Suomen sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista sosiaalifoorumi-liikettä. Sosiaalifoorumin pyrkimys on rakentaa yhteinen tila, jossa erilaiset kansalaisjärjestöt ja muut sosiaaliset liikkeet kohtaavat.

Yhteyshenkilö
Yhteyshenkilön nimi
Iina Heikkilä
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
iina [dot] heikkila [at] kansalaisfoorumi [dot] fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero
040 738 9885

Workshop: Reshaping the possible Finland

Paikkakunta
Helsinki
Milloin
15.11.2016
Tapahtuman kuvaus

Are you eager to try out new ways of creating a more humane and manifold society? In what ways could art and art institutions contribute to its realisation? How to bring the social and cultural know-how of immigrants to reform the Finnish society?

This workshop explores the possibilities of shaking up the old patterns and creating new co-operations. Participants will form multi-disciplinary groups and work creatively with urgent issues of their choice after an interactive panel discussion. The focus is on practice, collaboration and dialogue between different cultures and disciplines to find unexpected viewpoints.

The workshop is open for all. In particular, it is suitable for those working in the fields of immigration and multiculturalism, development and global education, as well as art and culture.

TIME: Tuesday Nov 15, 2016, 1-5pm
LOCATION: Cirko - Uuden sirkuksen keskus / Maneesi-Sali, Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti, Helsinki
LANGUAGE: English
SIGN UP by November 9, 2016: https://www.webropolsurveys.com/S/2323B0C41B0CE35C.par

Further information: Anna Jussilainen, Arts Promotion Centre, anna [dot] jussilainenattaike [dot] fi, 0295 330 808

The workshop is organised by Arts Promotion Centre and Baltic Circle International Theatre Festival. http://balticcircle.fi/en/events/english-finland-developing-country-of-social-relations-workshop-reshaping-the-possible-finland/

The workshop is part of a bigger project: Finland – developing country of social relations

The brand of Finland shows an image of a country at the top of development and statistics. However, if you look at development from the social point of view, the situation appears different. Relationships are the foundation of a good life and the core of cultural development. How could the cultural and social know-how of immigrants help shape the future society? Could the new points of view release and shake the old patterns of behavior?

Finland – developing country of social relations project is based on the UN’s new Agenda 2030. It aims at environmentally, socially and economically sustainable development. The new targets apply to all countries of the world, not only to the so-called developing countries.

We will examine the Agenda through the present situation in Finland, where loneliness, exclusion and lack of social skills are becoming national problems. The public debate is characterised by hate speech and the like-minded retreat each into their own camps.

The programme consists of a series of performances, a workshop and a club night. The series has three works – A(part), Monitor Man, and Play House – that explore social situations as the starting point and material for an artwork. The theme will also be explored in the workshop, with an invitation to shape a new kind of world and search for surprising solutions. On Friday night the festival club is hosted by DJ Mama who has the magical power to bring people together on the dance floor.

In addition, we have invited three writers to view Finland as a developing country of social relations, each one from their own perspective. The writings are published on the MORE is MORE section of the festival brochure.

http://balticcircle.fi/en/suomi-sosiaalisten-suhteiden-kehitysmaa-kokonaisuus-kutsuu-ravistelemaan-vanhoja-toimintamalleja/

Curatorial team: Satu Herrala, Anna Jussilainen, Hanna Nyman & Willem Wilhelmus
Project and artworks commissioned by: Baltic Circle
Supported by: Kone Foundation
In collaboration with: Arts Promotion Centre Finland

Realised within the framework of Urban Heat project, funded by the Creative Europe Programme of the European Union.

Yhteyshenkilö
Yhteyshenkilön nimi
Anna Jussilainen
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite
anna [dot] jussilainen [at] taike [dot] fi
Tapahtumatyyppi

Sivut