Pakolaisavun kouluttamat vapaaehtoiset globaalikasvattajat vierailevat kouluissa pitämässä pakolaisuuteen liittyviä toiminnallisia oppitunteja. Oppitunnin aikana käsitellään esimerkiksi maailman pakolaistilannetta ja pakolaisuuden syitä sekä pohditaan ratkaisuja ja tapoja vaikuttaa.

Globaalikasvattajat hyödyntävät osallistavia ja toiminnallisia menetelmiä, jotka auttavat asettumaan pakolaisen asemaan, rohkaisevat tarkastelemaan ilmiötä eri näkökulmista sekä vahvistavat osallistujien empatia- ja vuorovaikutustaitoja.

Vierailut ovat tilaajalle maksuttomia. Oppitunnit ovat suunnattu ensisijaisesti yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin, mutta niitä voi tilata myös esimerkiksi nuorisotaloille tai tapahtumiin. Vierailut sopivat erinomaisesti myös osaksi erilaisia teemapäiviä. Oppitunnit liittyvät tiiviisti perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien arvoperustaan ja aihekokonaisuuksiin.

Globaalikasvattajien pitämät oppitunnit kestävät 45–90 minuuttia, ja ne toteutetaan yhdelle ryhmälle kerrallaan. Kannustamme tilaamaan vierailun useammalle luokalle saman päivän aikana. Tällä hetkellä tarjoamme kouluvierailuja pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa sekä näiden kaupunkien lähikunnissa.

Hinta
Ilmainen
Oma vinkkireppu

Jaa sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia vinkkejä