Uskontodialogian materiaalipaketti sisältää PowerPoint-esityksen uskontodialogiasta sekä harjoitusoppaan, josta löytyy toiminnallisia harjoituksia uskontodialogian lisäksi myös maailmanuskonnoista. Harjoituksia voi soveltaa kaikilla kouluasteilla esiopetuksesta lukioon.

Uskontojen lukutaito ja kyky käydä dialogia eri uskontoryhmien välillä on noussut yhä tärkeämmäksi taidoksi viime vuosina. Kehitysyhteistyössä on myös havahduttu uskonnon rooliin kehityksessä.

Materiaalin tavoitteena on antaa valmiuksia käsitellä uskontojen moninaisuutta ja eri uskonnonedustajien välistä keskustelua ja kanssakäymistä. Suuri osa materiaalista on valmistettu yhteistyössä Fokus ry:n kanssa Kepan Maailma Koulussa-hankkeen yhteydessä. Aineisto sisältää myös vinkkejä lisämateriaalin hankkimiseen. Materiaaleissa esitellään myös lyhyesti Suomen Lähetysseuran ja Fokus ry:n työtä erityisesti lisälinkkien kautta.

Uskontodialogi-linkki sisältää toiminnallisia harjoituksia. Uskontodialogi-esitys toimii kouluttajan aineistona. Uskontojen maailmassa-pelikortteja löytyy erikseen varhaiskasvatukseen ja alakouluihin.

Kieli
Suomi
Oma vinkkireppu

Jaa sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia vinkkejä