Tarinoita solidaarisuudesta -kouluvierailulla oppilaat pääsevät tutustumaan eri puolilla maailmaa tehtyihin solidaarisuustekoihin, tekemään videotrailerin omasta solidaarisuusteostaan sekä pohtimaan kriittisesti median antamaa kuvaa kehitysmaista. Videotraileripajan voi vetää itse tai tilata kouluvierailijan vetämään pajan.

Maksuttomat Tarinoita solidaarisuudesta -kouluvierailut ovat tilattavissa yläkouluille, lukioille ja 2. asteen ammatillisille oppilaitoksille Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun, Joensuuhun, Turkuun ja pääkaupunkiseudulle. Lisäksi nettisivuiltamme löytyvät tarvittavat materiaalit ja ohjeet pajan vetämiseksi itse.

Kouluvierailun aikana koulutetut kouluvierailijat käsittelevät oppilaiden kanssa solidaarisuutta
ja hyviä tekoja eri puolilla maailmaa. Samalla nuoret pääsevät tutustumaan lisätyn todellisuuden sovellukseen (Aurasma) sekä tekemään videotrailerin omasta solidaarisuusteostaan hyödyntämällä iMovie-ohjelmaa. Työpajan aikana nuoret pohtivat myös kuvien käyttöä ja kuvilla viestimistä eri medioissa (lehdet, blogit, sosisaalinen media).

Työpajan toteutusta varten koululta tulee löytyä riittävä määrä iPadeja sekä tarvittavat ohjelmat valmiiksi ladattuna. Vierailun kesto on yhteensä 270 min (3 x 90 min).

Video

Tarinoita solidaarisuudesta: Lukossa

Tarvikkeet
Koululta vaadittavat laitteet: Applen iPadeja (yksi iPad 3-4 nuorta kohden), iMovie-, Aurasma- Google Street View- ja Drive-ohjelmat ladattuna iPadeille, langaton nettiyhteys ja dataprojektori. iPadille ladattavista ohjelmista saa tarvittaessa tietoa ja ohjeita kouluvierailijalta.
Kieli
Suomi
Hinta
maksuton
Oma vinkkireppu

Jaa sosiaalisessa mediassa

Samankaltaisia vinkkejä