Eettisen kaupan puolesta ry

Mainoslukutaitoa yläkouluun ja toiselle asteelle

Eetin kuluttaminen ja medialukutaito-oppimateriaalipakettti edistää mainoslukutaitoa. Materiaalin avulla voi käsitellä mm. mainonnan psykologiaa ja pitää vastamainostyöpajan. Toiminnalliset materiaalit ja itsetarkistuvat tehtävät on suunnattu yläkouluun ja toiselle asteelle.

Eetin Kuluttaminen ja medialukutaito-osiosta löytyy oppilaille suunnattuja itsetarkisteisia tehtäviä, jotka voi tehdä suoraan nettisivuilla. Osion opettajan materiaalit sisältävät mm. kaksi diasarjaa, jotka toimivat sellaisenaan työpajarunkoina:

Mainonnan psykologia (45 min.) Työpajassa nuoret pääsevät tutustumaan mainonnan yleisimpiin tehokeinoihin, ja analysoimaan heille kohdennettua some-mainontaa. 
Vastamainostyöpaja (60 min.). Työpajassa tutustutaan vastamainoksiin ja niiden tekemiseen.  Työpajassa nuoret pääsevät tekemään pienryhmissä omat vastamainoksensa, joista lopuksi valitaan paras.

Eettisen kaupan puolesta ry:n oppimateriaalisivuilta löytyy paljon vastuulliseen maailmankauppaan ja kuluttamiseen liittyvää materiaalia, jotka on suunnattu erityisesti yläkouluun ja toiselle asteelle. Myös ala-aste on huomioitu. Oppimateriaaleissa on viisi teemaa: kuluttaminen ja medialukutaito, vaatteet, puuvilla, elektroniikka ja ruoka. Materiaalia myös englanniksi.

Eetin oppimateriaalit: https://eetti.fi/materiaalit/oppimateriaalit/

Lisätiedot: globaalikasvatus@eetti.fi

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO