Uudenmaan Martat ry

Martan matkalaukusta -globaalikasvatustyöpajat

Tarinallisia ja toiminnallisia opetusmateriaaleja, jotka pohjautuvat Marttojen kehitysyhteistyöhön Etiopiassa. Työpajoissa perehdytään ruokaturvaan, ilmastonmuutokseen ja kehitysyhteistyöhön sekä tutustutaan etiopialaiseen ruokakulttuuriin.

Haluatko vahvistaa oppilaittesi valmiuksia tehdä kestävän kehityksen mukaisia valintoja omassa arjessa? Tai lisätä heidän tietoisuuttaan ilmastonmuutoksen vaikutuksista globaalissa etelässä? Entä kiinnostaako, millaista ruokaa etiopialaisen nuoren lautaselta löytyy?

Tarinallisissa ja toiminnallisissa Martan matkalaukusta -työpajoissa perehdytään ruokaturvaan, ilmastonmuutokseen ja kehitysyhteistyöhön sekä tutustutaan etiopialaiseen ruokakulttuuriin. Työpajoissa on hyödynnetty Marttojen Etiopian kehitysyhteistyöhöstä saatuja kokemuksia, tarinoita ja kohtaamisia paikallisten ihmisten kanssa.

Työpajat sopivat hyvin osaksi muun muassa äidinkielen-, maantiedon- tai kotitalousopetusta. Työpajoja voi toteuttaa myös yhteisopetuksena esimerkiksi niin, että varsinainen työpaja pidetään maantiedon tunnilla ja kotitalouden tunnilla puolestaan tutustaan etiopialaiseen ruokakulttuuriin ja valmistetaan perinteisiä etiopialaisia ruokia. Lisäksi materiaaleja voi hyödyntää osana koulujen ilmiöpäiviä.

Nämä maksuttomat opetusmateriaalit on suunniteltu ensisijaisesti yläkouluihin ja lukioihin, mutta niitä saa hyödyntää vapaasti myös muihin tarkoituksiin.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO