AV-arkki

Mediataide kasvattaa! – Queer bodies

Queer Bodies -oppimateriaalin mediataideteokset ja niihin liittyvät tehtävät haastavat sukupuoliin, seksuaalisuuksiin ja kehoihin liittyviä normeja ja oletuksia ja piirtävät samalla esiin näiden määrittelyn poliittisuutta.

Queer bodies -kokonaisuuteen kuuluu viisi sukupuolen ja kehon moninaisuutta käsittelevää mediataideteosta, teoksiin liittyvät tehtäväpaketit sekä asiantuntija-artikkelit. Oppimateriaalin kohderyhmänä on yläkouluikäiset ja toisen asteen opiskelijat.
 
Queer Bodies -teoskokonaisuuden kesto on noin 30 minuuttia, jonka lisäksi teosten tehtäviin ja keskusteluun kannattaa varata aikaa 30-60 minuuttia.

Mediataide kasvattaa!  on opettajille ja kasvattajille suunnattu media- ja taidekasvatuksen oppimateriaaleja tarjoava verkkopalvelu. Palvelu on maksuton, eikä vaadi erillistä kirjautumista.

Aiemmat oppimateriaalit käsittelevät muun muassa kulttuurista moninaisuutta, audiovisuaalista kerrontaa, tunnekasvatusta ja monilukutaitoa. Materiaalit löytyvät myös ruotsiksi.

Lisätietoa Mediataide kasvattaa! -palvelusta ja uusista oppimateriaaleista saa tilaamalla uutiskirjeen. Tutustu myös palvelun käyttöehtoihin.

 

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO