Nuorten Akatemia

Pikamuodista hitaaseen -kouluvierailu ja oppimispeli

Pikamuodista hitaaseen -kouluvierailussa edistetään kiertotaloutta! Maksuttoman kouluvierailun tavoitteena on innostaa nuoret hitaasta muodista ja luoda onnistumisen elämyksiä käsitöissä.

Opettaja voi tilata luokalleen yksi- tai kaksiosaisen kouluvierailun. Yksiosaisessa vierailussa (75-90 min) tehdään kierrätysmateriaaleista itselle kangasmerkki tai seinävaate vaikkapa koko luokan seinää koristamaan. Kangasmerkki tehdään itsenäisesti, seinävaate voidaan toteuttaa pienissä ryhmissä. Huom. teokset voi halutessaan toteuttaa jonkun teeman tai ilmiön ympärille, jota luokka käsittelee muussakin opetuksessa!

Kaksiosaisen kouluvierailun (2 x 75-90 min) ensimmäisellä kerralla pelataan pikamuodin ympäristö- ja ihmisoikeusongelmia käsittelevä Pikamuodista hitaaseen -oppimispeliä. Pelin avulla nuoret oppivat elämyksellisellä tavalla teoriapohjaa aiheesta. Lisäksi he pelissä pohtivat, kuinka omalla toiminnallaan voivat vaikuttaa tulevaisuuden kulkuun. Kouluvierailun toisella kerralla nuoret pääsevät toteuttamaan kangasmerkin tai seinävaatteen.

Kouluvierailuja ohjaavat koulutetut kouluvierailijat. Vierailut on suunniteltu yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Niitä toteutetaan vuonna 2023 hankepaikkakunnilla, jotka ovat pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Jyväskylä, Joensuu, Oulu, Rovaniemi ja Kuopio. Huom. Pikamuodista hitaaseen -oppimispeliä voi tilata maksutta minne päin tahansa Suomea.

Hanke on toteutettu yhteistyössä Nuorten Akatemian, Eetin, Fuusio oppijat ry:n ja Josko-kollektiivin kanssa. Sitä rahoittaa Koneen Säätiö.

Miten ja missä?

Kenelle?