WWF

Saimaan kuutti ja lumiukko -ympäristökasvatusmateriaali

Saimaan kuutti ja lumiukko on WWF:n ympäristökasvatusmateriaali, joka on suunniteltu erityisesti esikoulujen käyttöön. Materiaaliin kuuluu kaksi osaa: lapsille suunnattu satuvihko sekä aikuisille tarkoitettu opettajan opas.

Saimaan kuutti ja lumiukko on WWF:n ympäristökasvatusmateriaali, joka on suunniteltu erityisesti esikoulujen käyttöön. Materiaaliin kuuluu kaksi osaa:
lapsille suunnattu satuvihko sekä aikuisille tarkoitettu opettajan opas.

Saimaannorppa on tuttu suomalaisen luonnonsuojelun symboli. Se on ainoa kotoperäinen nisäkäslajimme ja äärimmäisen uhanalainen. Sympaattinen norppa kiinnostaa sekä lapsia että aikuisia. Toisaalta norpan vedenalainen elinympäristö on useimmille ihmisille melko tuntematon. Markus Majaluoman kirjoittama ja kuvittama hauska satu sopii johdannoksi norppa-aiheeseen.

Opettajan oppaasta löydät monenlaisia tehtäviä ja harjoituksia saimaannorppaan liittyen. Liikunnallisilla leikeillä lapset voivat eläytyä norpan elämään ja oppia tärkeitä asioita pienen kuutin ensi vaiheista. Väritys- ja askartelutehtävissä samoja teemoja työstetään käden taitoja harjoitellen.

Materiaalia voi tilata maksutta WWF:n verkkosivuilta: Tilattavat materiaalit. Painettujen materiaalien lisäksi tarjolla on pdf-versiot sekä satuvihkosta että opettajan oppaasta.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI

Kenelle?