Tavaranvaihto ja -keräyspäivä

Keräyspisteessä voitte joko kerätä tarpeellista tavaraa eteenpäin toimitettavaksi tai kerätä tavaraa myytäväksi hyvään tarkoitukseen.

Lähtekää koulussanne mukaan siivouspäivään! Haastakaa ihmiset tuomaan omat tarpeettomat, mutta käyttökelpoiset, tavaransa vaihto- tai keräyspisteeseen.

Vaihtopisteen ideana on, että kukin voi tuoda omat tarpeettomiksi käyneet tavaransa ja ottaa halutessaan itse tarvitsemaansa. Liittäkää vaihtopisteeseen tietoa kestävästä kuluttamisesta ja kulutuksen globaaleista vaikutuksista. Pisteen voi myös rajata esimerkiksi vaatteisiin tai leluihin.

Keräyspisteessä voitte joko kerätä tarpeellista tavaraa eteenpäin toimitettavaksi tai kerätä tavaraa myytäväksi hyvään tarkoitukseen. Liittäkää keräyspisteeseen tieto siitä, mihin ja miksi tavaraa kerätään ja miten ihmiset voivat jatkossakin osallistua.

Jos vaihtopiste saavuttaa suosiota, voi se olla pysyvämpikin. Esimerkiksi koulun oppilaskunnan huoneessa tai muussa kaikille avoimessa tilassa voi olla pysyvä vaihtolaatikko tai hylly, johon kuka tahansa saa tuoda ja josta kuka tahansa ottaa milloin vain.

Miten ja missä?

VINKKITYYPPI