WWF

WWF:n kouluvierailijat

WWF-lähettiläät ovat ympäristönsuojelusta ja kasvatuksesta kiinnostuneita henkilöitä eri puolilta Suomea.

WWF-lähettiläät ovat ympäristönsuojelusta ja kasvatuksesta kiinnostuneita henkilöitä eri puolilta Suomea. WWF laatii toiminnallisten oppituntien sisällön ja kouluttaa lähettiläät vuosittain vaihtuvan kiertueteeman sisältöön.

Riittääkö virtaa? -koulukiertueella käsitellään energia-asioita. Suomen kasvihuonekaasupäästöistä noin 80 % on peräisin energian tuotannosta ja kulutuksesta. Uusiutuva energia ja energiansäästö ovatkin ilmastokriisin tärkeimmät ja kestävimmät ratkaisut. Kiertueen oppitunnilla etsitään vastauksia kysymykseen ”miten energiaa tulisi tuottaa ja kuluttaa kestävällä tavalla?”. Tunnin aikana kuullaan esimerkkejä onnistuneista ratkaisuista ja pohditaan mitä itse voimme tehdä uusiutuvien energiamuotojen käytön ja energiatehokkuuden edistämiseksi –niin omassa arjessamme kuin suuremmassa mittakaavassa. Oppituntien viesti on rohkaiseva: jokainen meistä voi vaikuttaa maailman kestävään tulevaisuuteen. 45 minuutin mittaiseen oppituntiin sisältyy powerpoint-esitys sekä toiminnallinen osuus, joka johdattelee oppilaita pohtimaan energiankäyttöä omassa arjessaan. Vierailut ovat kouluille maksuttomia.

Kiertueen kohderyhmänä ovat 5.-9. luokkien oppilaat.

Kiertue starttaa viikolla 39. Lähettiläiden yhteystiedot päivitetään nettsivuille, minkä jälkeen vierailusta voi sopia suoraan lähettilään kanssa. Vierailun voi tilata seuraaville paikkakunnille:

Heinola, Hyvinkää, Hämeenlinnan seutu, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kirkkonummi, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkelin seutu, Oulun seutu, Porvoo, Riihimäki, Rovaniemi, Savonlinna, Tampere, Turun seutu, Tuusula, Uurainen, Valkeakoski, pääkaupunkiseutu

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI