Kouluilla on valtavasti voimaa ja tärkeä rooli yhteiskunnallisen muutoksen tuottajana, sillä kouluyhteisöissä kasvavat sosiaalisesti taitavat, toisia arvostavaan vuorovaikutukseen pystyvät, kriittiseen tiedonhakuun ja sen käsittelyyn kykenevät, eri kulttuureissa sujuvasti navigoivat tulevaisuuden aikuiset, jotka haluavat rakentaa kestävää ja oikeudenmukaista tulevaisuutta. Vai kasvavatko?

Koulutuksen tavoitteena on avata globaalikasvatusta koko koulun yhteisenä asiana. Miten saadaan muutettua OPS:in opetuksen järjestämistä ohjaavat velvoitteet ja arvoperusta sanoista tekoihin ja luotua kouluun ihmisoikeusperustaista globaalikasvatustoimintakulttuuria? Miten omassa opetuksessa ja koulun arjessa näkyvät globaalikasvatuksen ja esimerkiksi lapsen oikeuksien ja osallistamisen tavoitteet? Osallistujat pääsevät keskustelemaan, inspiroitumaan ja jakamaan kokemuksia siitä, miten pienillä teoilla voidaan saada muutoksia aikaan. Inspiraation lisäksi osallistujat saavat koulutuksesta käytännön keinoja ja harjoituksia siihen, miten globaalikasvatuksen arvot ja paremman yhteiskunnan rakentaminen saadaan osaksi sekä aikuisten että oppilaiden kouluarkea.

Koulutus on suunnattu peruskoulun ja toisen asteen opettajille ja rehtoreille, ja se on osallistujille maksuton. Koulutuksen sisällöstä vastaavat Suomen UNICEF ja Opinkirjo. Koulutus on osa Koulu maailmaa muuttamaan -täydennyskoulutushanketta.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 16.10.

Aika: 24.10.2017 klo 14-17
Paikka: Raasepori, Karjaan yhtenäiskoulu
 

Milloin: 
24.10.2017 | 14.00
Paikkakunta: 
Raasepori
Yhteyshenkilön nimi: 
Hannu Niemelä
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 
+358 50 317 6744
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite: 
hannu [dot] niemela [at] kepa [dot] fi
Tapahtumatyyppi: 

Jaa sosiaalisessa mediassa