Kuvituskuva Bridge 47:n tapahtumasta Serbian Belgradista huhtikuussa.
Artikkeli

Envision 4.7 -tapahtumassa luodaan yhteinen tiekartta – ”Kaikilla on oikeus rakentaa parempaa huomista”

200 kansainvälistä vierasta ja vahva tahtotila. Ensi viikolla Helsingissä Fingon koordinoima Bridge 47 -hanke, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ulkoministeriö järjestävät Envision 4.7 -konferenssin.

Teksti: Mika Niskanen Kuva: Bridge 47

Päämäärä on yksinkertainen. Envision 4.7 -konferenssissa halutaan laatia tiekartta siitä, miten YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7 saadaan toimeenpantua Euroopassa.

Tavoite 4.7:n mukaan kaikilla ihmisillä tulee olla tarvittavat tiedot ja taidot kestävän kehityksen edistämiseksi. Tavoite ei rajoitu pelkästään kouluissa tapahtuvaan kasvatukseen – se viittaa globaalisti kaikkiin ikäluokkiin ja elinikäiseen oppimiseen.

Bridge 47:n projektipäällikkö Nora Forsbacka alleviivaa, että tavoitteen saavuttaminen on ratkaisevan tärkeää kestävän tulevaisuuden rakentamisessa ja koko YK:n Agenda 2030:n saavuttamisessa.

”Jotta voimme saavuttaa kestävämmän tulevaisuuden, meidän tulee muuttaa käytöstämme. Tämä muutos ei tapahdu ilman oppimista. Oppiminen on siis avain oikeudenmukaisempaan ja kestävämpään maailmaan. Samaan aikaan jokaisella on oikeus, mutta myös vastuu rakentaa parempaa huomista”, Forsbacka sanoo.

,

Oikealla Bridge 47:n projektipäällikkö Nora Forsbacka ja vasemmalla kansainvälisen verkoston koordinaattori Alen Maletić.

Kuva:

Tuomas Tiainen

,

Tulokset kootaan tiekartaksi

Envision 4.7 -konferenssi tuo Helsinkiin 200 kansainvälistä vierasta, jotka pyrkivät yhdessä löytämään keinoja tavoitteen toteuttamiseksi Euroopassa. Vieraina on niin tutkijoita kuin myös kansalaisyhteiskunnan edustajia, virkamiehiä ja päättäjiä. Tapahtuman avaa opetus- ja kulttuuriministeri Li Andersson.

Konferenssissa osallistujat hakevat työryhmittäin ratkaisuja eri kysymyksiin. Lopuksi tulokset kootaan ja luodaan yhteinen tiekartta sekä suositukset, joiden avulla tiivistetään eurooppalaista yhteistyötä tavoite 4.7:n toimeenpanossa.

Forsbacka on iloinen yhteistyöstä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä ulkoministeriön kanssa konferenssin järjestämisessä.

”Olemme iloisia, että Suomi on nostanut tätä tärkeää teemaa esille EU-puheenjohtajuuskautensa aikana. Toivomme, että tämä voi toimia mallina myös tuleville EU-puheenjohtajamaille”, Forsbacka sanoo.

”Tila oppimiselle, keskustelulle ja verkostoitumiselle”

Envision 4.7 -konferenssi on poikkeuksellinen, sillä se tuo ensimmäistä kertaa tavoitteen parissa työskenteleviä toimijoita laajasti yhteen eri sektoreilta. Sitä ei ole tapahtunut aikaisemmin tässä mittakaavassa.

”Toivon, että tapahtuma toimii tilana oppimiselle, keskustelulle, väittelylle ja verkostoitumiselle”, Forsbacka tiivistää.

”Ennen kaikkea kuitenkin toivon ja odotan, että lopputuloksena olemme jälleen askelen lähempänä oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää maailmaa”, hän päättää.

Bridge 47:n, opetus- ja kulttuuriministeriön ja ulkoministeriön Envision 4.7 -konferenssi järjestetään 5–7.11. Helsingissä. Tapahtumaan on kutsuttu 200 kansainvälistä vierasta.

Uusimmat artikkelit