Kaksi tapahtuman kävijää keskustelee Fingon ständillä Fingon edustajan kanssa.
Järjestöt kohtaavat opettajat ja kasvattajat Kansalaisvaikuttamisen torilla. Kuva: Mika Niskanen.
Artikkeli

Järjestöjen vinkit globaalikasvatukseen Educan Kansalaisvaikuttamisen torilta

Millaista tukea järjestöt tarjoavat opetukseen? Tule tapaamaan globaalikasvatuksen toimijoita ja hakemaan vinkit opetus- ja kasvatusalan Educa-tapahtumasta 26.-27.1.

Pohjoismaiden suurin opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa tulee taas Messukeskukseen 26.-27.1. Educan Kansalaisvaikuttamisen tori kokoaa yhteen 29 toimijaa, jotka työskentelevät globaalikasvatuksen parissa muun muassa rauhan, kestävän kehityksen, yhdenvertaisuuden, ihmisoikeuksien sekä ympäristövastuun edistämiseksi. Toimijoiden tavoitteena on kannustaa globaaliin vastuuseen ja tukea lasten ja nuorten kasvua aktiivisiksi maailmankansalaisiksi opetussuunnitelmien tavoitteiden mukaisesti.

Kansalaisjärjestöt tarjoavat opettajille ja kasvattajille monenlaista tukea ja palveluita kouluvierailuista materiaaleihin ja opetusmenetelmiin. Järjestöt esittelevät uusimpia materiaalejaan järjestöjen omalla alueella eli Kansalaisvaikuttamisen torilla.

Rasismin kitkemistä kouluissa

Maksuton Educa tarjoaa myös paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Lauantaina 27.1. klo 12.30 Tulevaisuuden luokkahuone -lavalla puhutaan rasismin kitkemisestä kouluissa. Globaalikasvatusverkoston Valkoinen koulu? Antirasistisia toimintatapoja ja normikriittisyyttä koulujen arkeen -keskustelussa mukana Fem-R järjestön puheenjohtaja Ulkar Aghayeva, Suomen Romaniyhdistyksen nuorisotyön koordinaattori Dimitri Lindgren sekä opettaja ja kasvatusalan asiantuntija Salaado Qasim. Paneelikeskustelun juontaa Amanda Chalimba Yhteiset Lapsemme ry:stä.

Kohdataan Educassa, tervetuloa Kansalaisvaikuttamisen torille!

Klikkaa mukaan Facebook-tapahtumaan.

Uusimmat artikkelit