Kuvituskuva.
Artikkeli

VGK-tuen haku aukeaa pian, Fingo tarjoaa tukea hakijoille

Onko järjestösi suunnittelemassa viestintä- ja globaalikasvatushanketta? Kaipaatteko vinkkejä Ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatus eli VGK-tuen hakuun ja sparrausta hakemuksen kirjoittamiseen? 

Teksti: Anna Kivimäki-Pelluz

Ulkoministeriön VGK-tuen hakuaika käynnistyy 30.9. ja päättyy 16.11. Tukea voi hakea uusille viestintä- ja globaalikasvatushankkeille vuosille 2021–2022. Hakukriteereihin ei tällä hakukierroksella ole tiedossa suuria muutoksia. Tukea myönnetään jälleen kolmentyyppisille hankkeille: globaalikasvatus-, kehitysviestintä- ja yritysvastuuhankkeet. Kategoriat säilyvät, mutta eivät tällä hakukierroksella sido hakijoita yhtä tiukasti. Ministeriö julkaisee hakumateriaalit ja -kriteerit verkkosivuillaan hakuajan käynnistyessä 30.9.

Fingo tarjoaa hakijajärjestöille neuvontaa ja hakemusten kommentointia

VGK-HAKUINFO järjestetään perjantaina 2.10. klo 13-15.30. Hakuinfo tarjoaa vastauksia akuutteihin kysymyksiin, vinkkejä hankesuunnittelun tueksi sekä mahdollisuuksia järjestöjen väliselle kokemusten ja kysymysten jakamiselle. Lisätietoja hakuinfosta löydät Fingon tapahtumakalenterista.

Fingon VGK-neuvojat antavat hakijajärjestöille myös hankekohtaista neuvontaa, joka keskittyy hakemusten kommentointiin. Neuvonta-aikoja on varattavissa 20.10.-9.11. väliselle ajalle. Neuvonnassa käydään yksityiskohtaisemmin läpi järjestön hankesuunnitelmaa, ja annetaan vinkkejä kehittämiseen. Neuvonta-aikoja on tarjolla parisen kymmentä kappaletta. Aikoja voi varata Fingon verkkosivuilta 1.10. alkaen.

Lisäksi järjestetään kaksi avointa VGK-sparraustilaisuutta hakijajärjestöjen hankesuunnittelun ja hakemuksen teon tueksi. Ensimmäinen sparraus teemalla seurannan ja arvioinnin suunnittelu järjestetään 7.10. klo 14-17. Toisen sparraustilaisuuden teema ja ajankohta ilmoitetaan hakuinfon yhteydessä. Tilaisuuksien ohjelma ja lisätiedot päivitetään myös Fingon Tapahtumat-verkkosivuille.

VGK-neuvonnan tiimi on järjestöjen tukena mieltä askarruttavissa asioissa koko hakuajan. Meihin voit olla yhteydessä osoitteessa: vgkneuvonta@fingo.fi.

Lisätietoja:

Ulkoministeriön tiedote, um.fi: Ennakkotieto valtionavustuksesta kansalaisjärjestöjen viestintä- ja globaalikasvatushankkeille vuosille 2021–2022. (4.9.2020)
Globaalikasvatuksen asiantuntija Anna Kivimäki-Pelluz, anna.kivimaki-pelluz@fingo.fi / 050 317 6697

Uusimmat artikkelit