Blogi

Estelle kiertää ensi kesänä Suomen rannikkoa

Teksti: Sanna Rekola

Purjelaiva Estelle kiertää Suomen rannikkoa ensi kesänä. Purjehdusaikataulua valmistellaan juuri ja nyt on tilaisuus kutsua Estelle vierailulle. Kesäkuun ja heinäkuun alun laiva viettää Suomenlahdella. Elo-syyskuussa päämääränä ovat Selkämeri ja Perämeri.

Laivalla voi järjestää monenlaista ohjelmaa kansainvälisyyskasvatukseen, ympäristökysymyksiin ja kehitysasioihin liittyen. Esimerkiksi koululuokille ja muille lapsi- ja nuorisoryhmille Estelle on oiva vierailukohde. Tilaa löytyy toki myös kulttuuriohjelmalle. Ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota ideaasi!

Uusi Tuuli ry ja Estellen väki järjestävät myös itse ohjelmaa, joka liittyy reiluun kauppaan sekä Meksikon alkuperäiskansojen oikeuksiin ja demokratiapyrkimyksiin. Oman ohjelman suunnittelu ei siis ole välttämätöntä, riittää jos auttaa Estellen vierailusta tiedottamisessa.

Tarjoukseen Estellen vierailusta kannattaa tarttua nyt, sillä laivan runko tarvitsee melko mittavia uudistustöitä ennen seuraavaa suurta valtameripurjehdusta. Ei ole varmaa riittävätkö järjestön rahkeet tarvittavien resurssien hankkimiseen. Voi siis olla, että käsillä on yksi Estellen viimeisistä kiertueista.

Erityisesti tästä syystä kaikenlaiset ideat yhteistyökumppaneista ja rahoittajista Estellen kunnostamiseksi ovat tervetulleita. Uusisimme mieluusti myös mm. Estellen takilaa, joten monenlaiselle työlle ja osaamiselle on tarvetta – samoin kuin ainutlaatuisia mahdollisuuksia oppia uutta purjelaivan rakentamisesta.

Yhteystiedot: Uusi Tuuli ry / Estelle, +358-2-2339313
Lisätietoja: www.estelle.fi, uusituuli.blogspot.com/

Uusimmat artikkelit