Blogi

Etvo hakee vapaaehtoista lastensuojelutyöhön Peruun

Teksti: Sanna Rekola

Etelän vapaaehtoisohjelma Etvon hakuaika päättyi 12.9.2008. Ensi vuodeksi valittiin 20 vapaaehtoista. Etvo hakee kuitenkin vielä yhtä vapaaehtoista työskentelemään Cuna Nazareth -säätiön ylläpitämässä päiväkodissa, joka sijaitsee Perun pääkaupungissa Limassa.

Cuna Nazareth -säätiössä työskentelevä vapaaehtoinen voi omasta taustastaan riippuen keskittyä työskentelemään jollakin seuraavista aloista: kasvatus, sosiaaliset palvelut perheille, psykologia, kieliterapia, työpajat (esim. tanssiterapia). Cunassa on aloitettu myös kierrätyshanke, johon vapaaehtoinen voi osallistua. Cuna Nazarethin suomalainen kumppanijärjestö on Kehitysmaayhdistys Pääskyt.

Cuna Nazareth rahoittaa kolmen päiväkodin toimintaa Liman alueilla. Päiväkotien tarkoituksena on tarjota hoitoa ja virikkeellinen ympäristö kaikkein köyhimpien kotien lapsille. Cunan kolmessa päiväkodissa on yhteensä noin 230 lasta.

Vapaaehtoiselta toivotaan kasvatus- tai sosiaalialan koulutusta. Hyvä espanjankielen osaaminen on välttämätöntä, sillä Cunassa ei puhuta englantia. Vapaaehtoisilta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää. Työkokemusta tai koulutus sekä aikaisempi kokemus kehitysmaista katsotaan eduksi.

Paikkaa voi hakea Etvon hakulomakkeella. Etvo järjestää valitsemilleen vapaaehtoisille kaksi valmennusviikonloppua, joista ensimmäinen järjestetään 24.-26.10. Kiljavanrannassa ja toinen 8.-9.11. Helsingissä. Osallistumismaksu on 200 euroa, josta palautetaan 80 euroa, kun vapaaehtoinen on kirjoittanut loppuraportin ja osallistunut palanneiden vapaaehtoisten tapaamiseen. Ohjelma on täysin omakustanteinen, mutta siihen on mahdollista saada työelämävalmennustukea.

Lisätietoja:

Ohjelma-avustaja Hannu-Pekka Komonen, puh. 09 584 23 251, hannu-pekka.komonen@kepa.fi
www.etvo.fi

Etvo on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:n ohjelma. Kepan toimintaa tuetaan julkisin varoin ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston kansalaisjärjestömäärärahoista.

Uusimmat artikkelit