Blogi

Etvo hakee vapaaehtoista naisjärjestöön Sambiaan

Teksti: Anna-Maija Sorjanen

Etelän vapaaehtoisohjelma Etvo hakee vielä yhtä vapaaehtoista Sambian Chipatassa toimivaan Eastern Province Women Development Association (EPWDA) -järjestöön.

EPWDA toivoisi vapaaehtoista lähinnä avustamaan toimistossa Chipatassa. Työnkuvaan kuuluu mm. projektisuunnittelussa avustaminen ja koulutusten järjestäminen. Vapaaehtoisen tulisi olla myös valmis tekemään matkoja maaseudun kaupunkeihin ja kyliin. Hänen toivotaan myös kirjoittavan kokemuksistaan blogia sekä avustavan HYY:a hankkeen monitoroinnissa.

EPWDA on Sambian Itä-Provinssissa toimivien kahdeksan alueellisen naisjärjestön kattojärjestö. EPWDA:n tavoitteena on voimallistaa maaseudun naisten asemaa yhteiskunnallisesti, taloudellisesti, kulttuurisesti, poliittisesti ja laillisesti. EPWDA:n toiminta käsittää mm. koulutusta, lobbaamista ja verkostoitumista. EPWDA:lla on kehitysyhteistyöhanke Helsingin Ylioppilaskunnan (HYY) kanssa. HYY:n ja EPWDA:n hanke on nimeltään Naisten ja tyttöjen oikeuksien sekä oikeusneuvonnan edistäminen Sambian Itä-Provinssissa.

Vapaaehtoiselta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää sekä englannin kielen taitoa. Työkokemusta tai koulutus sekä aikaisempi kokemus kehitysmaista katsotaan eduksi.

Osallistumismaksu on 200 euroa, josta palautetaan 80 euroa, kun vapaaehtoinen on kirjoittanut loppuraportin ja osallistunut palanneiden vapaaehtoisten tapaamiseen. Ohjelma on täysin omakustanteinen, mutta siihen on mahdollista saada työelämävalmennustukea.

Paikkaa voi hakea Etvon hakulomakkeella, joka tulee toimittaa Etvon postiosoitteeseen tai sähköpostitse

Lisätietoja:Ohjelma-avustaja Hannu-Pekka Komonen, puh. 09 584 23 251, hannu-pekka.komonen@kepa.fi

www.etvo.fi

Uusimmat artikkelit