ihmisiä kokouksessa.
Blogi

Frame, Voice, report! -hankkeen kulissien takana

Frame, Voice, Report! -hankkeen lähtölaskenta on alkanut: maaliskuun viidentenä päivänä käynnistämme haun, josta järjestöt voivat hakea tukea omille globaalikasvatus- ja kehitysviestintähankkeilleen.

Teksti: Johanna Harjunpää Kuva: Lafede.Cat

FVR-hanke alkoi Kepassa joulukuun alussa, joten lähes kolme kuukautta hanketta on jo kulunut. Ulospäin on saattanut näyttää siltä, että mitään ei tapahdu, mutta kulissien takana on kuhissut: kolmen kuukauden aikana on käyty monta pitkää yhteistä Skype-keskustelua seitsemässä eri maassa sijaitsevien hankekumppanien kesken, tavailtu EU-ohjeistuksia, lähetelty kilometrin mittaisia sähköpostiketjuja, viilattu excel-taulukoita ja word-tiedostoja, rakennettu verkkosivua, hiottu kriteereitä ja ohjeistuksia, ja soviteltu seitsemässä maassa lähes yhtä aikaa alkavien hakujen aikatauluja ja yksityiskohtia.

Vietimme juuri kolme päivää Barcelonassa hankkeessa mukanaolevan katalonialaisen Lafede.cat-järjestön kokoushuoneessa. Aamusta iltaan hiottiin 20 hengen voimin viimeisiä yksityiskohtia. Aikataulu on kova, mutta haluamme aloittaa haun hyvissä ajoin, että hankkeet pääsisivät alkamaan heti kun mahdollista.

Kuten eräs hankkeessa mukana oleva hollantilainen konkari-kollega totesi, ”harvoinpa olen nähnyt näin tylsää agendaa kolmepäiväiselle kokoukselle”. Hanke on kuitenkin niin innostava ja hanketta toteuttava järjestöporukka motivoitunut, että taloushallinnon sessiot ja arviointikriteerien prosenttien viilauksetkin sujuivat jouhevasti.

Toivomme että innostus tarttuu myös järjestöihin, niin että saamme paljon hyviä hakemuksia. Tarjolla on paitsi rahoitusta toiminnalle ja ideoille, myös oppimismahdollisuuksia. Vertaisoppimisen ja –sparrauksen lisäksi meillä on mahdollisuus järjestää koulutusta järjestöjen toivomista aiheista ja tuoda Suomeen inspiroivia kouluttajia Euroopasta ja Euroopan ulkopuolelta.

Olethan huomannut, että FVR-hankkeesta järjestetään kaksi samansisältöistä aloitustilaisuutta? Vielä ehtii ilmoittautua!

Tapahtumatiedot Kepan tapahtumakalenterissa:

Tiistaina 13.3. klo 16-19
Torstaina 15.3. klo 9-12

Uusimmat artikkelit