Blogi

Globaalikasvatusverkosto uudistuu

Kepan koordinoima globaalikasvatusverkosto uudistuu. Verkoston toiminnasta kertova verkkosivusto Globaalikasvatus.fi uudistettiin viime vuonna. Nyt remontoidaan verkoston jäsenrekisteri ja päivitetään toimintapalettia. Myös uudet järjestöt ovat tervetulleita mukaan!

Teksti: Anna Latva-Pukkila

Verkoston rekisterin päivitys

Verkoston jäsenrekisteri uudistetaan. Pyydämme kaikkia verkostoon kuuluvia tahoja ilmoittamaan tietonsa lomakkeella perjantaihin 6.2.2015 mennessä – näin järjestö säilyy verkoston jäsenenä katkotta, kun siirrymme uuteen tietojärjestelmään. Uudet järjestöt voivat liittyä verkostoon samalla lomakkeella.

Uudessa rekisterissä globaalikasvatusvinkkien rooli korostuu. Sivustolla oleva vinkkipankki liitetään verkoston rekisteriin siten, että järjestön vinkit tulevat esille paitsi vinkkipankissa myös järjestön rekisteritietosivulla. Muista käydä lisäämässä uudet järjestösi uudet vinkit pankkiin!

Miksi verkostoon kuuluminen kannattaa?

Verkostoon voivat kuulua kaikki globaalikasvatuksen parissa toimivat järjestöt. Myös muut toimijat ovat tervetulleita, mutta toiminta on suunnattu ensi sijassa järjestöille.

Verkoston jäsenet voivat hyödyntää Kepan tarjoamia palveluita globaalikasvatukseen liittyen. Näitä ovat mm. koulutus, neuvonta, erilaiset työryhmät, opintopiirit ja keskustelutilaisuudet. Tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenterista, jonne myös verkoston jäsenet voivat lisätä omat tapahtumansa.
Kepa pyrkii vahvistamaan globaalikasvatusta tekevien järjestöjen toimintaedellytyksiä ja globaalikasvatuksen merkitystä yhteiskunnassa. Verkoston jäsenet kutsutaan mukaan vaikuttamaan erilaisiin prosesseihin, esimerkiksi opetussuunnitelmien uudistamiseen tai rahoituksen kriteereihin.
Kepa tarjoaa globaalikasvatusverkoston toimijoille mahdollisuuksia verkostoitua ja tehdä yhteistyötä. Esimerkkejä tästä ovat Maailma koulussa -yhteistyö opettajankoulutuslaitosten kanssa ja järjestöjen yhteinen Kansalaisvaikuttamisen tori Educassa.
Kepa tekee globaalikasvatusverkostoon kuuluvien toimijoiden työtä tunnetuksi keskeisten sidosryhmien keskuudessa erilaisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa ja työryhmissä.
Globaalikasvatus.fi -sivustolla kerrotaan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista globaalikasvatuksen kentällä. Sivuston blogi uudistuu siten, että sinne voivat jatkossa kirjoittaa myös verkostoon kuuluvat globaalikasvatustoimijat. Juttuideoita otetaan vastaan! Toiminnasta tiedotetaan myös globaalikasvatus-l -sähköpostilistalla.
Verkoston toimintaa kehitetään yhdessä osallistavalla suunnittelulla, säännöllisillä kyselyillä sekä globaalikasvatusverkoston kesätapaamisissa.

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään tai sait jonkun idean, ole yhteydessä!

Lisätietoja:

Järjestökoordinaattori Sanna Rekola, sanna.rekola@kepa.fi / 050 317 6697.

Uusimmat artikkelit