Blogi

Haku auki kansainvälisyyskasvatuksen kesäkouluun 2011

Teksti: Sanna Rekola

Haku Suomessa 12. – 18. 6. 2011 pidettävään eurooppalaiseen kansainvälisyyskasvatuksen kesäkouluun on alkanut. KVK-kesäkoulun teemana on laatu ja vaikuttavuus.

KVK-kesäkoulu 2011 järjestetään Petäyksessä, Hämeenlinnan lähellä 12. – 18.6. 2011. Kehys ry järjestää kesäkoulun yhteistyössä Euroopan komission tukeman kansainvälisyyskasvatusprojektin DEEEPin kanssa.
Ensi kesän teemana kesäkoulussa on ”laatu ja vaikuttavuus” (Quality and Impact in Development Education).
Noin 80 kansainvälistä osallistujaa työskentelee asiantuntijoiden ja fasilitaattoreiden ohjaamissa työryhmissä viikon ajan. Verkostoitumisen ja tiedonvaihdon lisäksi tavoitteena on tuottaa ja löytää konkreettisia toimintatapoja, hyviä käytäntöjä ja menetelmiä laadun ja vaikuttavuuden arvioinnin edistämiseksi kansainvälisyyskasvatukseen liittyvässä järjestötyössä.
Haku auki 17.1.2011 saakka
Kesäkouluun haetaan parhaillaan:
1) Osallistujia
Hakea voivat kansainvälisyyskasvatuksen parissa toimivat henkilöt suomalaisista järjestöistä. Jokaisesta EU-maasta valitaan kaksi osallistujaa.
Suomessa hausta vastaa Kehys ry. Kehys tukee valittujen osallistujien osallistumismaksua siten, että osallistujan/järjestön maksuosuudeksi jää 230 euroa, puolet varsinaisesta maksusta. Matkakulut korvataan 400 euroon saakka.
Osallistujilta toivotaan vähintään kahden vuoden kokemusta kansainvälisyyskasvatuksesta ja hankkeiden, aktiviteettien tai ohjelmien arvioinnista.
2) Etelän osallistujia Aasiasta, Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta
Kesäkouluun toivotaan osallistujia myös Etelästä. Varsinaisen KVK-työn lisäksi esimerkiksi ihmisoikeuksien tai muun tietoisuuden kasvattamisen (awareness-raising) parissa työskenteleviä toivotaan hakijoiksi.
Etelän järjestöjen edustajille osallistuminen maksaa 30-80 euroa, ja matkakulut korvataan. Levittäkää viestiä omille kumppanijärjestöillenne!
Kuinka hakea?
Sekä Suomen että Etelän järjestöjen edustajien hakemukset tulee lähettää viimeistään 17. tammikuuta 2011. Suomalaisten edustajien hakemukset lähetetään vain osoitteeseen riikka.suhonen@kehys.fi; Etelän osallistujien hakemukset myös osoitteeseen c.alaerts@deeep.org.
Hakulomakkeet löytyvät DEEEPin kotisivulta.
Lisätietoa:

Kehyksen ja DEEEP-hankkeen sivuilta
Kesäkoulukoordinaattorilta: riikka.suhonen@kehys.fi

Uusimmat artikkelit