Blogi

Järjestöt mukaan Mahdollisuuksien toreille

Teksti: Tiina Ronkanen

Mahdollisuuksien toreja järjestetään tänäkin keväänä noin 20 paikkakunnalla ympäri Suomea. Varsinainen torisesonki ajoittuu touko-kesäkuulle, mutta Kouvolan tori starttaa jo maaliskuussa.

Kepa ry:n koordinoimat Mahdollisuuksien torit ovat uniikki ilmiö Suomen keväässä ja ainoa valtakunnallinen järjestöjen tapahtumaverkosto. Mahdollisuuksien torien järjestämisestä vastaavat paikalliset kansalaisjärjestöt sekä muut toimijat kehitys- ja hyväntekeväisyysjärjestöistä kirkkoon ja ay-liikkeeseen.

Järjestöt ja muut toriaktiivit rakentavat oman torinsa haluamansa mukaiseksi. Jokainen tori on järjestäjiensä näköinen, mutta yhdistävänä tekijänä on ollut paikallisten kansalaisjärjestöjen toiminnan ja vaikutusmahdollisuuksien esittely sekä halu herättää suomalaisten kiinnostus globaaliin yhteisvastuuseen.

Ilmastonmuutos. Globaali ongelma – paikalliset ratkaisut.
Torien valtakunnallisena teemana vuonna 2009 on ilmastonmuutos, ja toreilla halutaan havainnollistaa erityisesti paikallisen ja globaalin ilmastonmuutoksen välistä kytköstä.

Torien suunnittelutyö on käynnistynyt ja monet tämän vuoden toripäivistä on sovittu. Kaikki järjestöt ovat tervetulleita osallistumaan paikalliseen suunnittelutyöhön sekä tietenkin myös toreille! Viime vuonna toreille osallistui lähes 700 erilaista järjestöä ja kävijöitä oli ennätykselliset 25 000.

Mahdollisuuksien tori -paikkakunnat, paikallisten suunnittelukokousten ajankohdat sekä torijärjestäjien yhteystiedot löydät osoitteesta www.mahdollisuuksientori.fi.

Valitse torisi ja osallistu!

Uusimmat artikkelit