Blogi

Kädet ilmaan ilmastolain puolesta Rautatientorilla 5.9.2009!

Teksti: Sanna Rekola

Ihmistulva on koko kansan ilmaistapahtuma ja festivaali ilmasto-oikeudenmukaisuuden, ilmastolain ja oikeasti kunnianhimoisen ilmastopolitiikan puolesta. Ihmistulva on paitsi tapa luoda poliittista painetta Ihmistulva-kulkueessa, myös tilaisuus viihtyä loistavien bändien, herkullisen ruoan ja innostavan ohjelman merkeissä.

Ihmistulva täyttää Helsingin Rautatientorin ja keskustan kadut 5.9.2009 klo 12-18, mutta paineen kasvattaminen on käynnissä jo nyt. Ihmistulva -sivustolla voit mitata vedenpaineesi ja valita omat osallistumistapasi paineen kasvattamiseksi.
Vaikka ilmastonmuutos on asiana vakava, nyt ei surkutella, vaan toimitaan. Suomalaiset ovat hyvin huolestuneita ilmastonmuutoksesta, mutta se ei näy Suomen ilmastopolitiikassa eikä ole johtanut konkreettiseen toimintaan tilanteen korjaamiseksi. Tilanne voidaan muuttaa painostamalla päättäjät tositoimiin.
On pystyttävä osoittamaan, ettei Suomen kansa hyväksy nykyistä vastuunpakoilua. Suomen ilmastopolitiikka on saatava vastaamaan ilmastotiedettä ja siihen tarkoitukseen tarvitsemme ilmastolain. Vasta 55 kansanedustajaa on ilmoittanut tukevansa ilmastolakia; ilmastolain tukijoiksi tarvitaan kansanedustajien enemmistö. Ihmistulva kasvattaa tätä painetta.

Lue lisää tapahtuman ohjelmasta ja esiintyjistä: www.ihmistulva.fi

Uusimmat artikkelit