Blogi

Kampanja vahvistaa kambodžalaisten lapsityöläisten ihmisoikeuksia

Teksti: Sanna Rekola

Taksvärkki ry:n oppilaitoksille suunnatun jokavuotisen keräyskampanjan kohteena ovat lukuvuonna 2010–2011 Kambodžan lapsityöläiset.

Kambodžassa on yli 300 000 lasta ja nuorta fyysisesti ja psyykkisesti vahingoittavassa työssä. Tekemällä päivän töitä ja lahjoittamalla palkkion Työpaikka rohkealle -kampanjaan suomalainen nuori mahdollistaa monivuotisen kehitysyhteistyöhankkeen Kambodžassa.
Työpaikka rohkealle -kampanjan tavoitteena on tukea kambodžalaisten lapsityöläisten ihmisoikeuksien toteutumista. Samalla kampanja on osa oppilaitoksille suunnattua Taksvärkki ry:n kansainvälisyyskasvatusta, jolla kannustetaan suomalaisia nuoria kansainväliseen yhteisvastuuseen.
Hankkeen aikana Kambodžassa lapsityön vähentämistä tuetaan mm. perustamalla ihmisoikeusryhmiä, jotka kouluttavat lapsia, vanhempia, työnantajia ja viranomaisia lapsityön vaaroista.
Hanke toteutetaan yhdessä kambodžalaisen ihmisoikeusjärjestö LICADHOn kanssa.
Suomessa S-ryhmä on mukana tukemassa Taksvärkin Työpaikka rohkealle -kampanjaa. S-ryhmä tarjoaa useilla paikkakunnilla nuorille mahdollisuuden tutustua erilaisiin kaupan alan töihin Taksvärkki-päivänä.
Työpaikka rohkealle -kampanjan nettisivusto www.tyopaikkarohkealle.fi  tarjoaa nuorille ja oppilaitoksille lisää tietoa Kambodžan lapsityöläisyydestä. Tiilitehtaalla työskennellyt Meth ja kenkätehtaalla töitä tekevä Mow kertovat Unelmatyö?-dokumentissa elämästään. Animaatio Köyhyyden kierre kiteyttää lapsityön syyt. Lisäksi sivustolla voi osallistua videoskabaan Unelmatyö!, jossa on palkintona S-ryhmän lahjakortteja.
Koulut voivat myös kutsua Taksvärkin vapaaehtoisen kansainvälisyyskouluttajan pitämään oppitunnin, jolla syvennytään Kambodžan lapsityöläisyyteen, kehityskysymyksiin ja nuorten omiin vaikutusmahdollisuuksiin erilaisten tehtävien ja videoiden avulla.
Lisätietoja kampanjasta:

www.tyopaikkarohkealle.fi
www.taksvarkki.fi
Tiedottaja Anita Malkamäki, tel: 044 566 8224, anita.malkamaki@taksvarkki.ry

Uusimmat artikkelit