Blogi

Kenialaiset nuoret kutsuvat suomalaisia nuoria kommentoimaan blogejaan

Teksti: Sanna Rekola

Taksvärkki ry:n kenialainen yhteistyöjärjestö Undugu ylläpitää tämän syksyn ajan katunuorten blogeja. Blogeissa nuoret itse kertovat nuorten omalla äänellään kadulla elämisestä, ongelmistaan ja ponnisteluistaan elämänsä tasapainottamiseksi. He ovat myös valokuvanneet arkeaan ja ympäristöään. Blogit ovat englanninkielisiä.

Nyt kenialaiset nuoret toivovat, että suomalaiset nuoret lukisivat heidän kertomuksiaan ja kommentoisivat niitä. Blogeissa on kommentointimahdollisuus, jonne kuka tahansa voi jättää viestinsä kirjoittajalle.
Taksvärkki ry etsii myös luokkaa tai ryhmää, joka haluaisi tänä syksynä paneutua ajatustenvaihtoon kenialaisten katunuorten kanssa heidän blogiensa välityksellä. Blogikirjoitukset sopivat hyvin oppimateriaaliksi eri aineiden oppitunneille. Haluaako luokkasi yhteydenpitoon kenialaisten katunuorten kanssa? Ota yhteyttä: pauliina.koponen(at)taksvarkki.fi.
Blogit löytyvät Undugun verkkosivulta.
Undugun tekemä työ katunuorten parissa saa rahoitusta lukuvuoden 2007-2008 Taksvärkki-keräyksestä. Katunuoria autetaan muodostamaan omaehtoisia ryhmiä, ansaitsemaan toimeentuloa laillisin keinoin sekä palaamaan kouluun ja saamaan oppisopimuskoulutusta.
Työtä tehdään Nairobin suurimmassa slummissa Kiberassa sekä Kisumun kaupungissa. Kiberan slummi on yksi maailman suurimmista slummeista, ja siellä asuu yli miljoona ihmistä.

Uusimmat artikkelit