Blogi

Kerää porukka Painavaa asiaa 2015 -tapahtumaan!

Painavaa asiaa 2015 -tapahtumassa järjestöaktiivit ja kansalaiset ympäri Suomea tapaavat vastavalittuja kansanedustajia ja keskustelevat heidän kanssaan globaaleista kehityskysymyksistä. Tule mukaan tapaamaan uutta eduskuntaa!

Teksti: Anu Tyvijärvi

Tapahtuma järjestetään perjantaina 22. toukokuuta klo 9-13 Pikkuparlamentin edustalla Helsingissä. Tänä vuonna keskusteluja käydään erityisesti ilmastopolitiikasta ja kestävästä maailmantaloudesta, ja viestit pohjautuvat järjestöjen yhteiseen Maailmantalouden tekijät -eduskuntavaalikampanjaan.

Painavaa asiaa 2015 -tapahtuma järjestetään tänä vuonna uudistetulla konseptilla, sillä tällä kertaa Kepan järjestämän Kansalaisvaikuttajan koulutusohjelman osanottajat ovat suuressa roolissa tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kepan jäsenet puolestaan ovat osallistuneet kansalaisvaikuttajien kouluttamiseen koulutusviikonlopuissa, olleet mukana Maailmantalouden tekijät -kampanjassa ja tuottaneet kampanjan viestejä, joita hyödynnetään myös Painavaa asiaa -tapahtumassa.

***

Järjestösi voi lähteä mukaan tapahtumaan monella tapaa! Voitte kerätä lähtijäporukan järjestöstänne ja markkinoida tapahtumaa jäsenille, vapaaehtoisille ja paikallisryhmille eri puolilla Suomea. Tapahtumassa vapaaehtoiset pääsevät kohtaamaan kansanedustajia ja vaikuttamaan kestävämmän talouden ja ilmastopolitiikan puolesta, ja saavat ehkäpä uutta intoa jatkaa toimintaansa oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Lisäksi voitte kannustaa lähtijöitä osallistumaan paikallisiin infotilaisuuksiin, joita Kansalaisvaikuttajan koulutusohjelman osanottajat järjestävät huhti-toukokuussa 10 eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Infotilaisuuksissa osallistujat saavat lisätietoa tapahtumasta, kuulevat mikä on viestimme päättäjille sekä saavat käytännön eväitä kansanedustajan kohtaamiseen. Infotilaisuuksien päivämäärät ja paikat löytyvät www.globbarit.fi/painavaa-asiaa -tapahtumasivuilta.

Tapahtuman aikana järjestösi voi esitellä omaa toimintaansa screenillä. Toivomme, että videot ovat lyhyitä (max. 2 min), toimivat ilman äänentoistoa ja keskittyvät erityisesti talous- ja ilmastokysymyksiin. Lähetä videosi kampanja-avustaja Susanna Lehtovaaralle (susanna.lehtovaara@kepa.fi) 11.5. mennessä.

Lähdetään järjestöporukalla mukaan vaikuttamaan!

Lisätietoa Painavaa asiaa -tapahtumasta voit kysyä kampanjakoordinaattori Anu Tyvijärveltä, puh. 050 3176 747, anu.tyvijarvi@kepa.fi.

Uusimmat artikkelit