Blogi

Kevät kutsuu innostumaan ja oppimaan tapahtumissa ja festareilla

Toukokuu tuo tullessaan monia aktivoitumisen mahdollisuuksia maailmankansalaiselle. Niin tietoa, vaikuttamista kuin kulttuurinautintojakin on tiedossa ympäri Suomea. Muutamia poimintoja Kepan järjestämistä maksuttomista yleisötapahtumista

Teksti: Minna Mannert

Toukokuu tuo tullessaan monia aktivoitumisen mahdollisuuksia maailmankansalaiselle. Niin tietoa, vaikuttamista kuin kulttuurinautintojakin on tiedossa ympäri Suomea. Muutamia poimintoja Kepan järjestämistä maksuttomista yleisötapahtumista:

Mahdollisuuksien torit ovat pyörähtäneet käyntiin ja toukokuun aikana iloista globaalia toritunnelmaa voi aistia peräti 11 paikkakunnalla. Torien teemana on tänä vuonna ihmisoikeudet ja mukana on laaja kirjo erilaisia järjestöjä.
Painavaa asiaa-tapahtuma 24.5 kutsuu kansalaisia keskustelemaan globaaliasioista Eduskunnan edustalle. Mukaan voi vielä ilmoittautua ja koulutustakin tehtäviin on vielä tarjolla. Käynnissä on myös Globbari-verkoston ilmastoasioihin keskittyvä vetoomuskampanja
Maailma kylässä-festivaali kutsuu jälleen kymmeniä tuhansia ihmisiä Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille maksuttomille koko perheen festareille. Musiikkivieraita on tulossa erityisesti Aasiasta, asiaohjelmassa kuullaan politiikan ja kulttuurin ykkösnimiä erilaisista ihmisoikeusteemoista.

Muita kevään mielenkiintoisia menovinkkejä muun muassa:

Helsinki African Film Festival 8.-12.5
Pikseliähky-kollektiivin järjestämä Pixelache-kokeilevan taiteen foorumi teemalla Facing North-Facing South 16.-19.5 Helsingissä ja Tallinnassa

Myös valtakunnallisten kansainvälisyyskasvatuksen kesäpäivien ohjelma ja ilmoittautuminen on avattu. Erityisesti opettajille ja globaalikasvatusjärjestöjen työntekijöille suunnatut päivät järjestetään Vihdissä 10.-12.6.2013.

Lähde mukaan innostumaan! Globaalikasvatus.fi-sivujen tapahtumakalenterissa voit myös mainostaa oman järjestösi tilaisuuksia ja tapahtumia globaalikasvatuksen aiheisiin liittyen. Tapahtumia voi lähettää sivupalkissa olevan lomakkeen kautta, ja sivustomme ylläpito hyväksyy ne mukaan kalenteriin.

Uusimmat artikkelit