Blogi

Kilpailu nuorten kehitysyhteistyöpalkinnosta

Teksti: Tiina Ronkanen

 European Schoolnet ja Euroopan komission kehitysyhteistyöosasto ovat julistaneet kehitysaiheisen kuvataidekilpailun 16-18 -vuotiaille nuorille. Kilpailun tarkoituksena on saada nuoret pohtimaan kehityskysymyksiä ja globaalia vastuuta.

Kilpailuun voi osallistua tekemällä julisteen tai videon aiheista ”sukupuolten tasa-arvo”, ”lapset ja nuoret” tai ”kulttuurillinen moninaisuus”. Työn tulee sisältää myös lyhyt kirjoitus aiheesta.

Jokaisesta EU:n jäsenmaasta valitaan voittaja, joka matkaa viideksi päiväksi Afrikkaan tutustumaan kehitysyhteistyöhön. Myös kilpailua valvoneet opettajat kutsutaan mukaan. Valmiit työt on toimitettava kilpailun raadille postitse tai sähköisesti 31.5.2009 mennessä.

Kilpailun toivotaan herättävän nuoret pohtimaan globaaleja kysymyksiä. Kilpailun avulla voidaan lisätä nuorten tietoisuutta kehitysyhteistyöstä ja aloittaa keskustelu Euroopan kehitysyhteistyön tulevaisuudesta. Nuoret voivat oppia ymmärtämään paremmin Afrikan tilannetta ja sitä, mitä asioiden parantamiseksi voidaan tehdä. Nuoret voivat nähdä, että kehitysyhteistyö koskee meitä kaikkia eikä vain köyhempiä ihmisiä kaukaisissa maissa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset www.dyp2008.org tai sähköpostitse dyp2008@eun.org

 

Uusimmat artikkelit