Blogi

Kolme hyödyllisintä vinkkireppua opetukseen

Yli kaksisataa opettajaa valitsi Globaalikasvatus.fi:n vinkkirepuista suosikkinsa. Reppuihin on poimittu tehtäviä esimerkiksi nuorten arvokasvatukseen tai liikunnan ja äidinkielen oppitunneille. Katso, mitkä ovat opettajien mielestä hyödyllisimmät vinkkireput.

Teksti: Outi Puukko

1. Ympäristökasvatusta lapsille

Ympäristökasvatuksen vinkkireppu kiinnosti Educa-messujen pisteellämme vierailleita opettajia eniten. 62 ääntä saanut voittajareppu sisältää lapsille suunnattuja toiminnallisia harjoituksia ympäristösuhteen herättelyyn ja syventämiseen. Kokeilemisen arvoisiksi todettiin esimerkiksi Vihreää draamaa lelumaassa -opas ja Lasten maapalloretki-materiaali.

2. Arvokasvatusta aikuisille

Heti toiseksi 60 äänellä tuli arvokysymyksiä avaava vinkkireppu. ”Näitä teemoja on tosi tärkeää mutta myös haastavaa käsitellä oppilaiden kanssa”, pohti pisteellämme vieraillut yläkouluikäisten erityisoppilaiden opettaja. Arvokasvatuksen repusta löytyy esimerkiksi Common cause -käsikirja, jonka avulla voi selkiyttää ryhmän arvoja.

3. Satuja ja tarinoita varhaiskasvatukseen

Myös varhaiskasvatuksen ammattilaiset löysivät kiinnostavaa sisältöä Globaalikasvatus.fi:stä. Kolmannen sijan peri 56 äänellä pikkuisimmille oppijoille suunnattu satupaketti. Harjoitukset koostuvat hauskoista tarinoista ja menetelmistä, kuten sadutuksesta ja käsinukkejen askartelusta.

Vinkkireppuvalikoimasta löytyy myös globaalikasvatusta liikuntatunneille (27 ääntä opettajilta), yhteiskuntaopin opettajan viisi välttämätöntä (20 ääntä) ja äidinkielen opettajan mediakasvatuspaketti nuorille (19 ääntä). Näiden valmiiden reppujen lisäksi vinkeistä voi koota oman vinkkirepun ja tallentaa sen myöhempää käyttöä varten.

Opettajat äänestivät suosikkivinkkireppujaan Educa-messuilla 24.-25. tammikuuta. Uudistunut sivusto sai kiitosta myös raikkaasta ilmeestä ja kiinnostavista sisällöistä. Saadun palautteen pohjalta kootaan jatkossa lisää uusia vinkkireppuja erilaisille oppitunneille ja oppijoille.

Uusimmat artikkelit