Blogi

Lähde mukaan British Councilin Active Citizens -ohjelmaan

Teksti: Sanna Rekola

British Councilin Active Citizens -ohjelmaan haetaan osallistujia. Active Citizens on British Councilin globaali kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen ja osallisuuden ohjelma, jolla pyritään kannustamaan nuoria aktiivisuuteen omassa elinympäristössään.

Active Citizens -ohjelman teemoja ovat mm. oman yhteisön kehittäminen, Uudenlainen muutosjohtaminen, Kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen valtavirtaistaminen työelämässä, järjestökentällä, politiikassa ja muualla ja Vaikuttamis- ja vuorovaikutustaidot monikulttuurisessa kontekstissa.
Ohjelmaan kuuluu kolme kaksipäiväistä kouluttajakoulutusjaksoa, joiden aikana koulutetaan yhteensä 30 kouluttajaa. Koulutukset toteutetaan Helsingissä 16.-17.10., 20.-21.11. ja 11.-12.12.2010.
Koulutuksen päätyttyä kouluttajien tehtävänä on valmentaa osallistujia omissa yhteisöissään (paikallisyhdistyksissä, piirijärjestöissä tai omassa toiminnassaan) ja kannustaa heitä toteuttamaan omaa yhteisöään kehittäviä pienoishankkeita. Koulutus on avoin sekä vapaaehtoisille että työntekijöille.
Active Citizens -hankkeeseen mukaan lähteville koulutukset ovat maksuttomia ja pienoishankkeisiin on mahdollista hakea tukea British Councililta. Ehtona on, että osallistujat sitoutuvat mukaan koko projektiin, eli kolmiosaiseen kouluttajakoulutuskokonaisuuteen ja kouluttamaan omassa yhteisössään.
Haku ohjelmaan on käynnissä ja päättyy 15.9.010.
Lisätietoa hankkeesta ja hakulomakkeet:

Annina Hirvonen, British Council, annina.hirvonen@britishcouncil.fi, puh. 09 7743 3390 tai 050 342 2500.

Uusimmat artikkelit