Blogi

Laita hyvä kiertämään!

Teksti: Sanna Rekola

Meille suomalaisille on jaettu globaalissa mittakaavassa hyvät kortit. Laita hyvä kiertämään ja osallistu Kepan Hyvä kortit -kampanjaan!

Järjestöjen ja globbarien yhteisessä ponnistuksessa kerätään tulevan kesän ja talven aikana tuhansia kortteja, joilla kannustetaan keväällä 2011 valittavaa uutta eduskuntaa toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.
Kortit luovutetaan kansanedustajille henkilökohtaisesti pian vaalien jälkeen järjestettävässä massaglobbaustapahtumassa, jossa suuri joukko kehityspolitiikasta kiinnostuneita kansalaisia lobbaa uusia edustajia toimimaan työssään paremman maailman puolesta.
Korttikampanja muistuttaa, että globaalissa mittakaavassa tarkasteltuna meille on jaettu hyvät kortit. Talouden taantumasta huolimatta Suomessa on paljon materiaalista hyvää ja henkistä pääomaa, jonka voimme laittaa kiertämään. Toisin sanoen Suomella on varaa käyttää 0,7 prosenttia bruttokansantulostaan kehitysyhteistyöhön ja vaatia oikeudenmukaisempia kansainvälisiä pelisääntöjä talous- ja ilmastopolitiikassa.
Kampanja viestii, että liikkeelle laskettu hyvä kiertää myös takaisin. Rakenteelliset uudistukset, kuten rahoitusmarkkinoiden säätely ja veroparatiisien suitsiminen, toisivat paitsi lisää vakautta maailman talouteen myös paljon kaivattuja uusia verovaroja koulutukseen ja terveydenhoitoon niin kehitysmaissa kuin Suomessa.
Hyvien korttien kuvat on kerätty tavallisilta suomalaisilta. Keväällä 2010 järjestetyn Kuvia Suomesta -valokuvakilpailun teemana oli kuvata kaikkea sitä hyvää, mitä meillä Suomessa on. Lähes 800 kilpailuun saapuneen kuvan joukosta valittiin 25 voittajakuvaa, joista painettiin raikkaat kampanjakortit. Kortit ovat nähtävillä tempaussivuilla http://www.globbarit.fi/tempaukset/hyvat_kortit.
Miten mukaan?
Niin järjestöt kuin yksityiset kansalaisetkin ovat erittäin tervetulleita mukaan keräämään Hyviä kortteja! Kortteja voi kerätä vaikkapa kesätapahtumassa tai järjestön kokouksessa. Kortin kirjoittaminen on helppo tapa pysähdyttää ihmisiä pohtimaan meidän ja muiden hyvinvointia ja lisätä kiinnostusta vaikuttamistoimintaan.
Kortteja (25 erilaista), kampanjaesitteitä ja tempausohjeen saa tilata Kepasta osoitteesta globbarituki@kepa.fi. Täytetyt kortit kerätään Kepaan, jossa ne säilytetään kevään 2011 massaglobbaukseen saakka.
Kortteja kerätään vapaaehtoisvoimin erilaisissa tilaisuuksissa ja yleisötapahtumissa. Yksin Maailma kylässä -festareilta kortteja kertyi yli 1400 kappaletta. Kesällä 2010 kampanja näkyy lukuisissa kesätapahtumissa ympäri Suomen. Jos et ehdi kesällä mukaan, myös syksyn ja talven aikana voi järjestää erilaisia korttitempauksia.
Lisätietoja:

www.globbarit.fi
kampanjakoordinaattori Outi Hannula (outi.hannula@kepa.fi, p. 09 5842 3225)
heinäkuun ajan globbarituki@kepa.fi

Uusimmat artikkelit