Blogi

Maailma kylässä -festivaali tänä viikonloppuna

Teksti: Sanna Rekola

Suomen suurin monikulttuurisuus- ja järjestötapahtuma sekä yksi maan isoimmista festivaaleista, Maailma kylässä -festivaali, järjestetään tänä viikonloppuna Helsingin  Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla.

Festivaalilla on yli 150 ohjelmanumeroa sekä ennätysmäiset 450 näytteilleasettajaa, joista 60 on ruokamyyjiä. Festivaalille odotetaan kahden päivän aikana yli 50 000 kävijää.
Festivaali alkaa sekä kansainvälisesti että kotimaisesti vahvojen naisten tahdissa. Lauantaina päivällä päälavalla nähdään vastikään 31. levynsä julkaissut Paula Koivuniemi. Illan päättää arabipopin supertähti Natacha Atlas.
Lauantaina festivaaliohjelmassa esiintyy presidentti Tarja Halonen, joka avaa keskustelun Kansallinen vs. globaali köyhyys. Ministereistä festivaalilla esiintyvät myös Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö ja Erkki Tuomioja. Asiaohjelmassa on runsaasti kiinnostavia kirjailijoita, muun muassa Rafeef Ziadah, Boualem Sansal ja Katja Kettu.
Sunnuntaina vahvat reggaerytmit valtaavat päälavan, kun Jukka Poika & Sound Explosion Band pistää yleisön tanssimaan. Myöhemmin päälavalla esiintyvät israelilais jemeniläis-yhdysvaltalainen Yemen Blues ja länsi-saharalainen Mariem Hassan.
Kolmastoista Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina 26.5. kello 11–20 ja sunnuntaina 27.5. kello 11–18.
Festivaalin pääjärjestäjä on Kepa ry.
Lisätiedot

Promoottori Nelli Korpi, nelli.korpi@kepa.fi, p. 09 5842 3273 / 041 5494 524
Koko ohjelma-aikataulu: www.maailmakylassa.fi/ohjelma-aikataulu

Uusimmat artikkelit