Blogi

Opettajat ja järjestöt kohtasivat tositarkoituksella Educa-messuilla

Teksti: Sanna Rekola

Järjestöjen pikatreffipalvelu speed dating toi potkua järjestöjen ja opettajien kohtaamiseen Educa-messuilla. Kumppaneita etsittiin ja löydettiin yhteistyöhön tositarkoituksella.

”Aika alkaa nyt!”, kuuluttaa juontaja. Puheensorina alkaa välittömästi. Speed datingiin osallistuvilla opettajilla on minuutti aikaa tutustua vastapäätä istuvaan järjestöedustajaan. Sitten vaihdetaan paikkaa ja tutustuminen uuteen kumppaniin alkaa. Ohjelmanumeron päätyttyä sekä opettajat että järjestöt näyttävät tyytyväisiltä. Kipinöitä kumppanuuteen on syttynyt.
Educa-messuilla järjestetyn speed datingin tarkoituksena oli tarjota osallistuville opettajille kuva siitä, että kansalaisjärjestöjen kirjo on suuri ja ilmaisia apuresursseja on tarjolla monenlaiseen tarpeeseen.
Järjestöt tarjoavat koulutyön tueksi laadukkaita opetusmateriaaleja ja -menetelmiä, kouluvierailuita sekä monia muita palveluita, jotka helpottavat globaalien kysymysten käsittelyä koulussa.
Opettajat halusivat itsekin toimia paremman maailman puolesta. Kepan ständillä järjestetyssä lupaustempauksessa haastettiin opettajia toimimaan paremman maailman puolesta. Hyviä lupauksia kertyi yhteensä 105.
”Lupaan opettaa tasa-arvoa oppilailleni.”
”Lupaan opettaa ihmisoikeuksista ja demokratiasta.”
”Teen valintoja, joilla tuen parempaa ihmisarvoa kaikille!”
”Lupaan muistuttaa oppilailleni luonnon rajallisuudesta.”
”Opetan ja innostan toimimaan niin, että kestävä kehitys toteutuu.”
”Otan kummilapsen vuonna 2011.”
”Olen kiitollinen.”
Lisäksi monet kävijät lupasivat suullisesti tutustua kansalaisjärjestöjen toimintaan.
Opetusalan valtakunnallinen koulutustapahtuma Educa järjestettiin 28.-29.1.2011. Tapahtuma keräsi 12 869 opettajaa ja kasvattajaa Helsingin messukeskukseen.
Kansalaisjärjestöt esittelivät toimintaansa yhteisellä osastolla Kansalaisvaikuttamisen torilla jo neljättä kertaa. Kansalaisvaikuttamisen toria koordinoi Kepa.
Lisätietoja:

Educa 2011
Kansalaisvaikuttamisen tori: Sanna Rekola, sanna.rekola@kepa.fi / 09 584 23 271

Uusimmat artikkelit