Blogi

Oppilaat pohtivat ekologista velkaa

Teksti: Anu Tyvijärvi

Maan ystävät ry järjestää Ekologinen velka -aiheisia kouluvierailuja yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa marras-joulukuussa. Kouluvierailun aikana oppilaat tutustuvat monipuolisten materiaalien sekä osallistavan tapaus- ja tarinatyöskentelyn keinoin Etelän ja Pohjoisen suhteisiin.

Miten ekologisesta velasta, ympäristöoikeudenmukaisuudesta ja vastuullisesta kuluttajuudesta voidaan keskustella kouluissa? Miten jokainen meistä voi omalta osaltaan edistää tasa-arvoisempaa vuorovaikutusta globaalin Etelän ja teollisen Pohjoisen välillä?
Näihin kysymyksiin pureudutaan Ekologinen velka -kouluvierailuissa. Maksuton oppitunti kestää 2 x 45 minuuttia, ja niitä toteutetaan pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Oulun, Rovaniemen, Kuopion, Jyväskylän ja Joensuun seuduilla.
Koulutuksia järjestetään myös ammattikasvattajille, ja kestävän kuluttamisen kaupunkikävelyissä keväällä 2012 oppilaat lähtevät kaupunkien kaduille pohtimaan kestävää kuluttamista.
Maan ystävien Ekologinen velka -hanke tehdään yhteistyössä Uusi Tuuli ry:n, Luonto-Liitto ry:n, Emmaus Aurinkotehdas ry:n ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa.
Lisätietoja

Maan ystävät – Ekologinen velka -kouluvierailut
Karel Keiramo, hankkeen sisältö- ja paikallistoimintavastaava, karel.keiramo@maanystavat.fi
Riika Huitti-Malka, hankkeen koulutusvastaava, riika.huitti-malka@maanystavat.fi

Uusimmat artikkelit