Blogi

S-ryhmä & Taksvärkki ry yhteistyössä

Teksti: Anisa Doty

Taksvärkki ry ja S-ryhmä tekevät yhteistyötä luku- ja kirjoitustaito-opetuksen edistämiseksi Madagaskarilla

Lukuvuonna 2008-09 Taksvärkki ry:n kampanjakohteena on luku- ja kirjoitustaito-opetus Madagaskarilla. Kampanja tutustuttaa suomalaiset nuoret madagaskarilaisiin ikätovereihinsa, jotka haluavat oppia lukemaan ja kirjoittamaan. Madagaskar on yksi maailman köyhimmistä maista, jossa lähes joka toinen yli 15-vuotiaista on lukutaidoton.

S-ryhmän ja Taksvärkki ry:n yhteistyö on esimerkki pyrkimyksestä saada globaali yhteisvastuu ja liiketoiminnan tarpeet kohtaamaan: Taksvärkki-työpäivä on monelle nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä. Se tarjoaa nuorille mahdollisuuden työkokemukseen itseä kiinnostavalla alalla. Nuoret tekevät päivän verran töitä ja lahjoittavat siitä saamansa
palkkion kehitysyhteistyöhankkeeseen, jonka avulla opetetaan 10 000
madagaskarilaista nuorta kirjoittamaan ja lukemaan. S-ryhmälle yhteistyö on puolestaan mahdollisuus tarjota yläkoulu- ja lukioikäisille kokemus kaupan alan töistä. S-ryhmä tarjoaakin nuorille Taksvärkki-työpaikkoja päivittäistavaramyymälöissään eri puolilla Suomea. Toivomuksena on, että hyvän kokemuksen myötä osa nuorista hakeutuisi S-ryhmälle myöhemmin kesätöihin tai lähtisi vaikkapa alaa opiskelemaan.

Kuluvan lukuvuoden Taksvärkki-kampanjan avajaisia vietetään perinteiseen tapaan syyskuun toisena perjantaina 12.9., jolloin myös osa kouluista pitää oman Taksvärkki-päivänsä.

Lisätietoja ja lehdistökuvia:

www.taksvarkki.fi/lehdistolle
Tiedottaja Pauliina Koponen, puh. 050 3291 605, pauliina.koponen@taksvarkki.fi

Uusimmat artikkelit