Blogi

Sano ääneen mikä mättää!

Teksti: Sanna Rekola

Kehitysyhteistyöjärjestö Plan Suomi vie tämän kesän festivaaleille sähäkän vihreän Mitä videoo! -kontin, jossa kuvauttaa kannanottonsa siitä, mikä maailmassa mättää ja mitä asioille pitäisi tehdä.

Kannanottovideot osallistuvat kilpailuun ja ne julkaistaan Mitä videoo! -verkkosivustolla osoitteessa www.mitavideoo.fi. Parhaan videon tekijä pääsee ystävänsä kanssa dokumentaariselle matkalle eteläisen pallonpuoliskon sähköiseen suurkaupunkiin. Kilpailuun voi osallistua myös käsikirjoituksella. Tarkemmat ohjeet löytyvät Mitä videoo -kilpailusivustolta.
Mitä videoo! -kampanja kannustaa toimimaan globaalin tasa-arvon puolesta. Plan rohkaisee kampanjallaan nuoria aikuisia toimintaan. Kontti on tarkoitettu 18–30-vuotiaille, joilla on asiaa ja mielipiteitä, mutta ei sopivaa väylää niiden ilmaisemiseen.
Mitä videoo! -kontti nähdään suosituissa kesätapahtumissa ympäri Suomea:

3.–5.7. Yyteri Beach Futis 2009, Pori
18.–19.7. Ilosaarirock, Joensuu
24.–25.7. Q-stock, Oulu
31.7.–1.8. Pipefest, Vuokatti
14.–15.8. Jyväskylä Rock Festival, Jyväskylä
21.8. Taiteiden yö, Kiasman edusta, Helsinki

Kannanottonsa tueksi voi kontin seinältä napata sopivan iskulauseen. Inspiraatiota voi hakea vaikka ”Maailma peittyy paskaan” väitteestä tai ”Haloo, täällä Sudan. Kuuleeko kukaan?”.
Globaalista vastuunkannosta kiinnostuneille Plan perustaa syksyllä nuorten aikuisten verkoston, jonka avulla saa äänensä entistä tehokkaammin kuuluviin ja voi vaikuttaa siihen, mihin suuntaan maailma kehittyy.

Lisätietoja: www.mitavideoo.fi, Iida Maria Aalto, kampanjakoordinaattori, Plan Suomi Säätiö, 040 455 2038, iida.aalto@plan.fi

Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937 ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan toimii yhteensä 66 maassa. Lisätietoja: www.plan.fi

Uusimmat artikkelit