Blogi

Syntymäpäivän metsästystä nukketeatterissa

Teksti: Anna-Maija Sorjanen

Plan Suomi Säätiön maksuttomat nukketeatteriesitykset syntymärekisteröinnistä jatkuvat. Esityksiä järjestetään Uudellamaalla tammi-helmikuussa 2009.

Syntymäpäivän metsästys –esityksen voi tilata esikouluryhmään, luokkaan, lastenkerhoon tai kirjastoon. Runsaan puolen tunnin pituinen näytös on tarkoitettu 6-8 -vuotiaille lapsille ja jokaiseen esitykseen mahtuu maksimissaan 30 oppilasta. Syntymäpäivän metsästyksen on kirjoittanut ja ohjannut Marielle Eklund ja sen esittää näyttelijä Minna Puolanto. Näytelmä pitää sisällään myös laulua ja interaktiivisia osioita ja sen päättää yhteinen keskustelu- ja askartelutuokio syntymärekisteröinnistä.

Näytelmän keskiössä on pieni tyttö, jonka vanhemmat eivät kaiken kiireensä keskellä ole tulleet ajatelleeksi tyttärensä rekisteröimistä. Kun tyttö sitten haluaisi aloittaa koulunkäynnin, hänelle selviää, ettei se onnistukaan koska hän ei ole missään virallisesti kirjoilla, eikä hän edes tiedä koska on syntynyt. Tyttö päättää ottaa asian omiin käsiinsä ja lähtee seikkailulliselle retkelle hankkiakseen itselleen tietoa siitä, kuka hän on, milloin hän on syntynyt, ja mistä löytyisivätkään ne salaperäiset numerot, jotka ovat ihan hänen omansa.

Muutama esitys on vielä vapaana:
Tilaa esitys viimeistään 9.1.2009 osoitteesta krista.orama@plan.fi tai numerosta 09-6869 800

Uusimmat artikkelit