Blogi

Uudet lomakkeet ja vastuuvirkamies viestintä- ja kehityskasvatustuelle

Teksti: Esa Salminen

Ulkoministeriön viestintä- ja kehityskasvatustuessa puhaltavat uudet tuulet. Vastuuvirkamies vaihtuu, ja lomakkeita on uudistettu.

Kun elokuussa hakee tukea ulkoministeriöltä viestintään ja kehityskasvatukseen, täytyy miettiä vähän uusia asioita. Tuen lomakkeita on jonkin verran uudistettu, ja nyt hankkeessa joutuu tuomaan paremmin esille muun muassa kehityspoliittista näkökulmaa.
”Järjestöille on lähetetty postissa vanhoja raportointilomakkeita, jotka edelleen hyväksytään: uudet löytyvät kuitenkin netistä, ja niitä on hyvä käyttää”, sanoi Kepassa 18. kesäkuuta järjestetyssä tilaisuudessa puhunut Anne Haavisto.
Kustannusarvion tekemisessä on jatkossa käytettävä tarkentavaa liitelomaketta. Aiemmin hakemuksessa on saanut budjetoida vähän väljemmin, mistä on aiheutunut raportointivaiheessa ongelmia, sillä raportoinnissa on vaadittu budjetointia tarkempaa erittelyä. Kaikki järjestöt eivät ole huomanneet seurata hankkeitaan raportin vaatimalla tarkkuudella.
Viestintä- ja kehityskasvatustuen haku on alkanut kesäkuun alussa, ja hakemukset tulee palauttaa elokuun loppuun mennessä. Hakemukset ottaa vastaan uusi vastuuvirkamies Leila Riitaoja. Hän aloittaa tehtävässään 9. elokuuta Anne Haaviston siirtyessä toisiin tehtäviin.
Kesälomienkin aikana ministeriössä päivystetään. Mika Rauhala on paikalla heinäkuun puoleen väliin ja avustaja Virpi Vepsäläinen sen jälkeen siihen saakka, kunnes Leila Riitaoja aloittaa.
Ulkoministeriön viestintä- ja kehityskasvatustuki kansalaisjärjestöille on tarkoitettu Suomessa tapahtuvaan viestintään ja kehityskasvatukseen. Tuki kulki aiemmin nimellä tiedotustuki.

Lisää tietoa aiheesta

Viestintä- ja kehityskasvatustuki ulkoministeriön verkkosivuilla
Viestintä- ja kehityskasvatustuen lomakkeet
Anne Haaviston esitys järjestöjen tiedotustilaisuudessa 18.6. (pdf)

Uusimmat artikkelit