Blogi

Valokuvauskilpailu: Matkailu kulttuurien säilyttäjänä ja muuttajana

Teksti: Sanna Rekola

Reilun matkailun yhdistyksen järjestämässä valokuvakilpailussa etsitään kuvia matkailun vaikutuksista. Lähetä oma kuvasi kilpailuun 30.9.2010 mennessä!

Matkailu on paitsi maailman nopeimmin kasvavia elinkeinoja, myös tärkeä kulttuurisen identiteetin muokkaaja. Usein mainittuja kasvavan matkailun haittoja ovat kulttuurien omaleimaisuuden väheneminen, länsimaistuminen ja kaupallistuminen. Parhaimmillaan matkailu voi kuitenkin olla myös paikallista kulttuuria säilyttävää ja sen arvostusta lisäävää.
Herättääkseen keskustelua ja levittääkseen tietoisuutta matkailun monenlaisista vaikutuksista, Reilun matkailun yhdistys järjestää kesällä 2010 valokuvauskilpailun, jonka aiheena on ”Matkailu kulttuurien säilyttäjänä ja muuttajana”.
Kilpailukuvien parhaimmistosta kootaan valokuvanäyttely, joka on esillä 1.-30.11.2010 Helsingissä. Tämän jälkeen esimerkiksi matkailualan oppilaitokset, kirjastot ja kansalaisopistot ympäri Suomea voivat lainata näyttelyä kuljetus- ja pystytyskustannuksia vastaan.
Kilpailu on avoinna kaikille matkailusta ja sen vaikutuksista kiinnostuneille. Parhaat kuvaajat palkitaan.
Kilpailuaika: 1.5.-30.9.2010
Lisätietoja: www.reilumatkailu.fi, Reilun matkailun yhdistys ry oikarinen.satu@gmail.com
Reilun matkailun yhdistys ry on vuodesta 2003 toiminut kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on herättää keskustelua matkailuelinkeinon etiikasta, toimintatavoista ja tavoitteista. Yhdistys pyrkii myös vaikuttamaan matkustavaan yleisöön kertomalla suositeltavista toimintatavoista. Yhdistyksen jäseninä on aihepiiristä kiinnostuneita eri alojen ammattilaisia; matkailualan opettajia, opiskelijoita, matkailuyrittäjiä ja aktiivisia matkailijoita.

Uusimmat artikkelit