Blogi

Vielä ehdit Etvoksi – haku päättyy 4.9.2009

Teksti: Sanna Rekola

Haluatko vapaaehtoiseksi Aasiaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Afrikkaan? Jos vastasit kyllä, Kepan vapaaehtoisohjelma Etvo on tarkoitettu sinulle. Hakuaika päättyy perjantaina 4.9. – pistä siis töpinäksi!

Etelän vapaaehtoisohjelma Etvon kautta voit valita vapaaehtoistyösi kohteen 11 maan ja niissä toimivien 20 järjestön joukosta. Etvo tarjoaa mahdollisuuden tutustua kehitysmaiden arkeen ja saada konkreettista kokemusta järjestöjen kehitysyhteistyöstä.
Työskentely kehityskysymyksien parissa voi olla ihmisoikeuksien tai yritystoiminnan edistämistä, koulutusta, maaseudun kehittämistä, sosiaalialan työtä, hallinnollisia tehtäviä, tiedotustoimintaa, kehityskasvatusta tai kulttuuri- ja taidekasvatusta. Vapaaehtoistyön kesto on 6-12 kuukautta. Hakijoiden alaikäraja on 20 vuotta, yläikärajaa ei ole.
Arvostamme työkokemusta tai koulutusta sekä aikaisempaa kokemusta kehitysmaista. Kielitaidon, työkokemuksen ja koulutuksen hyödyntäminen vaihtelee kohdemaan ja järjestön mukaan. Kielivaatimuksena on maasta riippuen englanti, espanja, ranska tai portugali. Vahva motivaatio vapaaehtoistyöhön on tärkeä kriteeri valintaprosessissa.
Hakupaperit, paikkakuvaukset sekä tarkemmat hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.etvo.fi.
Etvon osallistumismaksu on 200 euroa, josta palautetaan 80 euroa, kun vapaaehtoinen on kirjoittanut loppuraportin ja osallistunut palanneiden tapaamiseen. Ohjelma on omakustanteinen. Työttömien työnhakijoiden on mahdollista saada ajalta työelämävalmennustukea.

Uusimmat artikkelit