Blogi

Viestintä- ja kehityskasvatus 2010 potkaistiin käyntiin

Teksti: Esa Salminen

Ulkoministeriön myöntämä viestintä- ja kehityskasvatustuki on tarkoitettu Suomessa tapahtuvaan työhön. Kaikissa hankkeissa on oltava näkyvissä kehitysaihepiiri, muistutti ulkoministeriön vastuuvirkamies Anne Haavisto.

Ulkoministeriön Anne Haavisto tapasi kymmeniä järjestöedustajia Kepassa 10. maaliskuuta. (Kuva: Esa Salminen)
Ulkoministeriö myöntää vuosittain viestintä- ja kehityskasvatustukea suomalaisille kansalaisjärjestöille yksi- ja kaksivuotisiin hankkeisiin, jotka tuovat kehityskysymyksiä tunnetuiksi Suomessa. Hanketukipäätökset vuodelle 2010 on annettu alkuvuodesta.
Ulkoministeriö ja Kepa järjestivät 10. maaliskuuta kick off -tilaisuuden, johon osallistui nelisenkymmentä järjestöä. Iltapäivän pääpuhujana oli tuesta ulkoministeriössä vastaava virkamies Anne Haavisto.
Haaviston mukaan tärkein erityispiirre vuoden 2010 tuessa on, että jos järjestölle on myönnetty vähemmän tukea kuin he ovat hakeneet, pitää ulkoministeriöön toimittaa tukipäätöksen loppusumman mukaan päivitetty hankesuunnitelma ja budjetti. Ilman päivitettyä budjettia maksatus ei lähde liikkeelle.
Tästä ja muista mahdollisista erityisehdoista on järjestöille kerrottu tukipäätöksessä.
Muutenkin Haavisto muistutteli järjestöjä tuen käytön ehdoista ja siitä, että jos suunnitelmiin tulee suurempia muutoksia, niihin pitää kysyä ministeriön lupa. Toisin kuin kehitysyhteistyöhanketuen puolella, ministeriö ei ole asettanut prosentti- tai euromääräistä rajaa sille, mikä katsotaan niin suureksi muutokseksi, että ministeriön lupa tarvitaan.
”Käyttäkää tervettä järkeä ja laittakaa sähköpostia aina kun on kysyttävää”, Haavisto kehotti.
Tilaisuudessa pidetyt alustukset

Anne Haavisto: Ulkoasiainministeriön viestintä- ja kehityskasvatustuki kansalaisjärjestöille 2010 (pdf)
Matti Cantell: Globaalihätkähdyttämisen monet tavat (pdf)
Sanna Rekola: Tukea hankkeen toteutukseen ja arviointiin Kepasta (pdf)

Lisää tietoa aiheesta

Ulkoministeriö / Anne Haavisto: anne.haavisto@formin.fi / (09) 1605 6474
Kepa / Sanna Rekola: sanna.rekola@kepa.fi / (09) 584 23 271

Uusimmat artikkelit