Blogi

VKK-tuki pysyy ennallaan vuonna 2011

Teksti: Sanna Rekola

Ulkoministeriön kansalaisjärjestöseminaarissa 2.11.2010 puhunut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen totesi puheenvuoronsa päätteeksi, ettei järjestöille myönnettävään viestintä- ja kehityskasvatustukeen tehdä kaavailtuja leikkauksia.

Kansalaisjärjestöt vetosivat ministeri Väyryseen syyskuun alussa saatuaan tiedon leikkausuhasta. Tukeen kaavailtiin jopa 400 000 euron leikkausta edellisvuoteen verrattuna. Vuonna 2010 tukea myönnettiin järjestöille lähes 2 miljoonaa euroa.
Tiistaina 2.11.2011 Säätytalolla pidetyssä kansalaisjärjestöseminaarissa ministeri Väyrynen toi puheenvuorossaan esille, että tukibudjetti pidetään edellisvuoden tasolla.
Ulkoministeriön viestintä- ja kehityskasvatustuki on tarkoitettu Suomessa tapahtuvaan viestintään ja kehityskasvatukseen, joka koskee kehitysyhteistyötä tai kehityspolitiikkaa, globaaleja kehityskysymyksiä tai kehitysmaiden todellisuutta.
Haku on auki vuosittain kesä-elokuussa. Kepa tarjoaa neuvontaa ja koulutusta viestintä- ja kehityskasvatushankkeiden suunnitteluun, arviointiin ja raportointiin liittyen.
Lisätietoja:

Järjestöjen vetoomus
UM: Viestintä- ja kehityskasvatustuki

Uusimmat artikkelit