Jäsen

Seta ry

Esittely

Seta on ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on yhteiskunnan kokonaisvaltainen muutos, jotta ihmisoikeudet ja hyvinvointi toteutuvat Suomessa ja kansainvälisesti riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Homot, lesbot, bit, inter-, trans- ja muunsukupuoliset henkilöt, transvestiitit ja muut sateenkaari-ihmiset kohtaavat eriarvoisuutta lainsäädännössä ja arjessaan. Haluamme yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien toteutuvan.

Ihmisoikeuksien yleismaailmallisuus tarkoittaa, että se kuuluvat jokaiselle. Haluamme, että jokaisen ihmisoikeudet toteutuvat kaikilla elämänalueilla. Seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti, sukupuolen ilmaisu tai muut ihmisen henkilökohtaiset ominaisuudet eivät saa rajoittaa esimerkiksi väkivallan uhrin avunsaantia, ikäihmisten tai perheiden palveluja, pääsyä työelämään tai turvapaikanhakijan oikeutta kansainväliseen suojeluun.

Setan toiminta jakaantuu ihmisoikeustyöhön, asiantuntija- ja koulutuspalveluihin, nuoriso- ja seniorityöhön sekä jäsenjärjestöjen kehittämiseen. Setan osana toimii Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, joka toimii asiantuntijana ja tarjoaa tuki- ja neuvontapalveluita sukupuoltaan pohtiville, transihmisille, intersukupuolisille ja heidän läheisilleen.

Setan toiminta perustuu ihmisoikeuksiin ja itsemääräämisen ja itsemäärittelyn kunnioitukseen, normitietoisuuteen ja intersektionaalisuuteen.

Yhteystiedot

Verkkosivut: https://www.seta.fi

Sähköpostiosoite: info@seta.fi