Luonto-Liitto

Älä osta mitään -päivä

Älä osta mitään -päivän viettäminen, hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa, haastaa ihmiset punnitsemaan jokapäiväisiä valintojaan, hallitsemaan ostoimpulssejaan ja muuttamaan käyttäytymistään pysyvästi ekologisemmaksi.

Älä osta mitään -päivää vietetään joka vuosi marraskuun viimeisenä perjantaina. Älä osta mitään -päivänä on tarkoitus viettää vuorokausi hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa. Teemapäivä haastaa ihmiset punnitsemaan jokapäiväisiä valintojaan, hallitsemaan ostoimpulssejaan ja muuttamaan käyttäytymistään pysyvästi ekologisemmaksi.

Päivä on järjestetty jo monena vuonna järjestöjen välisenä yhteistyönä. Mukana ovat olleet mm. Maan ystävät, Luonto-Liitto, Natur och Miljö, Kuluttajat-Konsumenterna, Vasemmistonuoret sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto. Sinä voit olla mukana esimerkiksi allekirjoittamalla ostamattomuussitoumuksen, kertomalla päivästä ystävillesi tai osallistumalla eri paikkakunnilla järjestettävään toimintaan.

Älä osta mitään -päivän vietto on aloitettu Kanadassa 1990-luvun alussa. Suomessa tapahtumaa on järjestetty aina vuodesta 1993 alkaen.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI