Yhteiset Lapsemme ry

Arvot ja oikeudet EU:ssa – Kuuluvatko ne kaikille? -podcastsarja

Yhteiset Lapsemme ry:n valmistama viisiosainen Arvot ja oikeudet EU:ssa – Kuuluvatko ne kaikille? -podcastsarja syventää tietoa EU:n perusoikeuksista sekä niiden toteutumisesta eri väestöryhmien osalta Euroopassa.

Ovatko Euroopan unioni ja sen arvot tuttuja? Mitkä kaikille kuuluvat perusoikeudet on kirjattu EU:n peruskirjaan? Miten oikeudet toteutuvat käytännössä? Mikä on tilanne ja todellisuus etnisiin vähemmistöihin, maahan muuttaneisiin, toisen polven siirtolaisiin, pakolaisiin ja paperittomiin kuuluvien lasten ja nuorten oikeuksien toteutumisessa?

Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia Arvot ja oikeudet EU:ssa – Kuuluvatko ne kaikille? -podcastsarjassa, jonka toimittaa Yagmur Özberkan. Podcasteissa keskustelijoina on Euroopan vähemmistöjen, maahanmuuton, pakolaisuuden ja yhdenvertaisuuden asiantuntijoita. Näkökulma on lapsissa ja nuorissa – Euroopan tulevaisuudessa. Jaksot ovat enintään 30 min. pituisia.

Viisiosainen podcastsarja on suunnattu peruskoulun yläkoulun 8.-9. luokkien ja toisen asteen oppilaitosten käyttöön. Sen tarkoituksena on syventää tietoa EU:n arvopohjasta sekä lisätä kriittistä keskustelua perusoikeuksien toteutumisesta Euroopassa. Podcastsarja sopii hyvin oheisoppimateriaaliksi esimerkiksi yhteiskuntaopin, historian ja katsomusaineiden tunneille.

Arvot ja oikeudet EU:ssa – Kuuluvatko ne kaikille? -podcastia voi kuunnella kaikilla yleisimmillä podcastalustoilla muun muassa Spotify, Google podcast, Pocket cast ja Apple podcasts.

Arvot ja oikeudet EU:ssa – Kuuluvatko ne kaikille? -podcastsarjan jaksot:

Jakso nro 1: Syrjivät rakenteet ja rasismi – Onko direktiiveistä apua?
Jakso nro 2: Romanit – EU:n vanhin, suurin ja syrjityin vähemmistö
Jakso nro 3 Turvapaikanhakijalapset EU:ssa ja sen rajoilla
Jakso nro 4 Toisen polven nuoret ja oikeus osallisuuteen
Jakso nro 5 Paperittomat – elämää jatkuvassa pelossa

Podcastiin kuuluu oppimateriaali, joka sisältää apukysymyksiä ja tehtäviä keskustelun tueksi. Materiaali sisältää myös taustatietoa opettajalle ja diaesityksen EU:sta.

Tilaa maksuton aineisto sähköpostiisi verkkosivuiltamme.

Podcastsarjaan voi tutustua katsomalla tallenteen sen esittelytilaisuudesta: Katso tallenne YouTubessa.
Lue myös artikkeli: Podcastsarja avaa nuorille keskustelua EU:n perusoikeuksien toteutumisesta.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
HINTA
KESTO